Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, July 24, 2013

Asmaul Husna - 1 - 3

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

entry ini untuk review & rujukan pada masa akan datang.
mahu juga berkongsi dengan sahabat2 semua. Pasti ada yang telah mengamalkannya. ada juga yang masih tercari-cari. Semoga Asmaul Husna 1 -3 ini memberi manfaat untuk kehidupan seharian kita .




1. “Ya Allah!” apabila dizikirkan 500 x setiap malam, 
lebih-lebih lagi selepas solat tahajjud atau solat sunat 2 rakaat mempunyai pengaruh yang besar di dalam mencapai segala yang dihajati.


2. “Ya Rahman!” apabila dizikirkan sesudah solat 5 waktu sebanyak 500x, maka hati kita akan menjadi terang, tenang & sifat-sifat pelupa & gugup akan hilang dengan izin Allah.


3. “Ya Rahim!” apabila dizikirkan sebanyak 100 x setiap hari, InsyaAllah kita akan mempunyai daya penarik yang besar sekali hingga manusia merasa cinta & kasih serta sayang terhadap kita.



InsyaAllah, akan bersambung dengan Asmaul Husna yang berikutnya ....



"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


11 comments:

  1. salam ramadhan # 15 nisah..
    terima kasih kerana berkongsi ilmu yg sgt bermanfaat ni..

    ReplyDelete
  2. Sambil duduk-duduk buatlah yg termampu kan Nisah.
    Tak susah pun. Masa driving pun boleh buat.

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah akan diamalkan..TQ Nisah sharing ni:)

    ReplyDelete
  4. sgt mudah utk peroleh ganjaran dari Allah kan.. thanks ye nisah utk perkongsian ni.. moga jadi amalan kita seharian.. in shaa Allah..salam 15 ramadhan nisah... =)

    ReplyDelete
  5. thanks for sharing. selamat berpuasa kak :)

    ReplyDelete
  6. Nisah comel..terima kasih sudi kongsi info n..
    hari ini Nisah masak ke beli kat bazaar Ramadhan? huhu..mesti meriah kan berbuka nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Intan sayang. hari ni gantung kuali. gara-gara tak de idea nak masak ape. so nisah ajak hubby bershopping juadah kat param je hehehe

      Delete
  7. Salam K.niSAH hUNNY bunny..

    alhamdulillah..terima kasih atas perkongsian.. kalam allah adelah yg sebaik2 disebut..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email