Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, July 19, 2013

11 Ramadhan - Sabtu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

happy2 time 









"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


11 comments:

  1. Salam K.nISAH hUNNY buNNy ^^

    hihi.. cma dulu belajar ckp & faham BI dgn mendegar lagu BI..
    Dan ternyata, ianya berkesan!

    ReplyDelete
  2. salam ptg ..singgah sini..hee..kelakar baca cite kt atas tu

    ReplyDelete
  3. kalau dulu saya kat Jepun,diorang utamakan bahasa diorang tau,BI ni jadi bahasa kedua,tapi orang kita tak pandai BI susah nak berjaya...agaknyalah...

    ReplyDelete
  4. Salam nisah...terhibur bila bacanya tau...

    ReplyDelete
  5. senyum sorag2 bila jaa baca tau. teringat lak masa jaa zaman skolah rendah dulu. gamoknya teacher jaa pyn gelak tguling2 sbb jaa dulu buat karangan omputih mix ngn melayu gak. hihihiihi...

    ReplyDelete
  6. broken english pun boleh... heheheh

    ReplyDelete
  7. hahaha.. cikgu pun main taram je speaking.. anak murid naik heran.. ;p

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email