Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, July 6, 2013

Photo Dialog- Meme & Dotty.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Dah beli barang2 persediaan Ramadhan nanti. Jika orang-orang tua ni, kalau Ramadhan hampir tiba. Telur Masin tak tinggal. buat simpanan ketika sahur. Ye Tak ? Nisah pun ade jugak beli 6 biji.. Beli belacan siap2. Sahur-sahur kekadang tidak berselera. kalau ada telur masin bercicah sambal belacan, berselera jugak kan (^_~)

suke makan telur masin tak ?

sementara tu, kite layan photo dialog ni je ye .. 







(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> alkisahnya si Meme, dah start meowingg nak cari gofren, suh keluar. takut. tak berani nak berebut agaknya. sudah. jadi mangsa Si Dotty, hahaha berlari2 dotty nak avoid. tapi kekadang Dotty pon satu hal, bile Meme duk diam. die pulak asyik menyendeng je kat Meme. ateeee cane ? cer citer cer citer....

"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


3 comments:

  1. Itu Nisah punya imaginasi kan...
    Dalam hati kucing-kucing tu entah apalah agaknya:)

    ReplyDelete
  2. hyyep! salam kenal2...done follow!
    dari segmen mini deqla norumara :)

    chomelnyer meowwwww!

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email