Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, November 5, 2011

2nd wife my hubby sudah xcedent~~

salam semua sahabat..

erm masa pagi tadi kami suami isteri kuar g pasar kuah, nak beli barang2 mentah untuk masak esok (untuk ari raye la).. kami tak balik perak raya haji ni, kami beraya sebagai perantauan je kali ni..

memandangkan masa kami kuar tu dah tengahari, so kami bercadang pas g pasar nak g makan tengahari la..
plan nak makan nasi ayam periuk besar, tapi tutup pulak.
orang nak raye arrr

so raye haji kat pulau tak sunyi sangat sebab majoriti orang tak balik kampung.
tapi kat kedah raye haji ni 2 hari :)

dalam sesak-sedak jalan tu tetibe kami terdengar detuman.
huh ingatkan my hubby langgar batang ke dahan ke..
tengok2 rupenye ade motor langgar kami dr belakang.

ni gambar kete yg telah dilanggar


so ape lagi budak naik motor pon 
blah cam tu je..
dah dia langgar, die reverse then blah mcm tu je
my hubby bukak cermin kete panggil die
die selamba blah cam tu je..
memang geram sangat..
dah la langgar sampai kemek, 
taknak minta maaf pulak tu..
memang kurang sopan betul manusia tu..
tak pe la.. gan kitaorang boleh la die lari
tapi dunia ni bkn besar mana pon..
gan kami die lari, nanti dah terkena sendiri
tanggung la sendiri, dah tak bole lari lagi
neway, dah memang rezeki kami untuk bayar tukang repair ari ni..
hikhikhik duit raye untuk kedai ketuk tu..


 my hubby punye 2nd wife dah kemek..


Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email