Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, November 26, 2011

jom makan-makan

entah hari bila entah
kami berdua pegi makan sup
yess!! kalo korang sume nak tahu
dekat jalan bayas a.k.a kg bayas ada sebuah gerai sup
memang sedap.. sebab supnye di letakkan herba & rempah ratus
buatan tuan punya kedai tu jugak.
kami panggil kedai tu
kedai sup paklong
tapi die ada nama sendiri, tp kami lebih famous gan nama
pak long, tu sebab owner kedai tu namanye paklong..
agak-agak kalo dtg ke Langkawi, mari le singgah 
kedai sup ni, kedainye tak lah mewah
alaaa cam kedai kampung2 je..
tapi supnye memang superbbb.. tak bohong punye
my hubby suke makan kuey teow sup daging
me pulak mkn nasi + telur dadar + sup ayam...
marilah kite mejamu mata :)

okey jom makan kedua
malam tadi kami keluar beli barang2 rumah
jalan-jalan dah pukul 10.00 memandangkan petang tu kami
dah makan laksa gan cendol
jadi bila dah masuk malam
kami lapar pulak
otw kami ke parking kete kami lalu sebuah kedai Timur Tengah
namanye "Fair Cafe"
opsss aroma nasi beriani mereka memang menusuk kalbu,
tapi perut kami dah tak boeh terima nasi
so kami decide utk order Tandoori Pizza
(huhuhu maklumlah kat Langkawi xde Pizza Hut)
rasenye memang sedap..
cheese mozarelanye memang banyak...

 ni la hasil selepas menikmati pizza tandoori :)

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email