Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, November 20, 2011

erm ape nak buat/

di petang-petang ahad macam ni,
apa yang anda buat

boringnyeeeee...... :(

saya bercadang untuk buat pastry nipis yg rangup
ala-ala biskut .
jenis ape?
opsss gune je ape yg ade kat dapur

sye jumpe kacang tanah
(ni kalo di tabur atas inti, mesti akan keluarkan aroma yg sedap)

saye intai lagi..
ade jumpe koko melt yg sy buat sendiri aritu
(die duk dlm peti ais, balance koko yg buat crepe ari tu)

okeh bukan laci
hah jumpe longan dlm tin
okeh bole letak kat top :)

tapi kalo ade stoberi or wiped krim
lagi sedap.
tapi xde pulak kat umah..

so sahabat, tunggu resultnye yg bakal keluar 
dr perjumpaan bahan-bahan di atas :)

stay tuned.... 

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email