Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, November 12, 2011

Quay Perdana,Langkawi aka Habour Park

Salam sahabat-sahabat..

ini adalah cerita semasa hari raya qurban tersebut, sangat tidak sempat mengupdate cerita..
alhamdulillah, ari ni ade kesempatan..

nak cite kat anda sema, ari raye aritu.. kami berdua tak ke tanah besar (ipoh & manjung)
makanye kami beraya di pulau ini sahaja
memandangkan kami pon tak tawu nak kemana
kami pon berjalan-jalan menaiki kereta
kami pergi quay perdana, actually kami singgah situ
sebab my hubby nak ke toilet, then me nak makan aiskrim conetto
beli kat petronas quay je..
apekemenda quay perdana tu?
meh sini nak cite:>>>>

 Perdana Quay (PQ) adalah harta yang bertenaga komersil dan runcit di Langkawi yang dimiliki dan diuruskan oleh TradewindsCorporation Bhd, sebuah syarikat besar awam yang disenaraikan dalam Malaysia hartanah terdiri daripada beberapa 90.000 kaki persegi ruang untuk kedai-kedai perniagaan yang sudah siap dan beroperasi. Terletak dalam lingkungan yang lebih besar Telaga Harbour Park di Pantai Kok yang hanya kira-kira 12km dari lapangan terbang, PQ direka dengan konsep seni bina Mediterranean dan terletak di sebelah marina yang indah.
Perdana Quay mempunyai retorana dengan pelbagai jenis makanan yang paling elegan yang berbeza di Langkawi, tempat ini amat sesuai pada sesiapa ingin merasai pelbagai jenis makanan serta di tempatkan  dengan persekitaran yang mewah dan pemandangan yang hebat. Di sini anda boleh mendapatkan makanan seperti negara SepanyolItali, China, Timur Tengah, Jepun atau Rusia ia seperti pesta makanan antarabangsa.
Kebanyakan orang datang ke sini pada waktu malam,  dengan suasana yang santai. Pengunjung boleh berehat dan bersantai di dermaga menikmati makan di tempat terbuka di tengah-tengah sailboats kapal layar mewah dan mega yang berlabuh  yang dikelilingi oleh gunung yang indahTetapi ia juga adalah tempat yang hebat untuk berhenti makan tengah hari, terutama dengan pandangan pelabuhan pada jam daylights.

dengan hotel butik yang bersebelahan Langkawi Danna, juga dimiliki oleh Tradewinds Corporation Bhd. PQ akan dapat menarik pelancong kelas atasan atau tetamu hotel dan bertukar menjadi destinasi yang menarik dan elegan. Disebabkan lokasinya yang strategik di pelabuhan serta kedekatan dengan  tempat tumpuan pelancong terutamanya kelas antarabangsa kereta kabel di Gunung MatChinCang dan Telaga 7, PQ telah mengukuhkan kedudukannya sebagai pilihan makanan dan minuman destinasi untuk pelancong. Terdapat banyak restoran fine dining yang menghidangkan pelbagai masakan antarabangsa.

so korang sume, kalo ade kapal2 klayar hakmilik sendiri bolelah parking kat sini ye, 
harga sewa?
opsss nisah tak tawu, kena la contact dorang ye..
korang semua, nisah xde le makan kat situ
so tak tawu la ape yg sedapnye makanan kat situ
tapi yang pasti satu hari nisah nak makan
kat sana, nak jgak rase ape
yg international sangat kat situ.. 

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email