Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, November 27, 2011

sweet sour

ikan bawal sweet sour untuk santapan lunch tadi
hidangan tengahari saya hari ini adalah
Bawal Masak Sweet Sour..
aagak lama tak masak ikan bawal ni..
sempena Maal Hijrah hari ni nisah berkesempatan
untuk menghidangkan menu buat suami tersayang..

ikan bawal ni nisah beli semalam dekat pasar kuah
tapi time tu memang tak plan nk masak sweet sour
so tak beli la capsicum
memandangkan nka buat tadi
yg ada kat umah cuma cendawan butang
so nisah  dgn gaya "kreative"nye menggantikan capsicum dengan 
cendawaan butang yg di beli untuk dimasak bersama sos spagetti

dalam kepelikkan sweet sour tu. 
maka sweet sour tersebut di akhiri dengan kelicinan pinggan..
my hubby makan sehingga ikan tu abis..
dengan tulang2 ikan tu dia geget ^_^

tapi serius la, kalo ada capsicum tu memang complete la
ikan bawal sweet sour tersebut ..
my sweet sour without colouring 

makan malam kami hari ni?
adalah Mc D, sebab tadi g kuar bayar hutang :)
dah malas nk fikir nak masak apa
so kami makan je la ape yg depan mata je

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email