Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, November 3, 2011

saje sembang2.. ngulat boss xde kat ofis :p

Salam Sahabat cerminHati nisahIdham

tadi nisah bersembang dengan MSR in our office, we talking about love, life.. uhh actually a bit hard to entry here.. have a lot stories, but dunno which one to story to 1st..

something like this our conversation:-

starting: about our boss is had long leave this week n next week.

me: u ada girlfren
dia: mana ada..
me: ni mesti memilih kan
dia: mesti la kena pilih, nak beli baju pon kena pilih tau..
me: hahahhaha thats true..
dia: sebenarnya bla bla bla bla.. byk yang kami sembang..

tapi kat sini nisah nak fokus satu conversation yg buat nisah tersentuh sikit..

dia: lelaki ni kan kalo compare awk or isteri dia gan org lain itu tidak bermakna dia nak girl tu sebijik mcm yg die compare tu
me: but for pompuan benda seolah2 sedang mengkritik dia, dia takkan anggap menda tu positif tau
dia: let say la sorang somi ckp "ma skang dah gemuk la" "ma tengok pompuan sebelah ni cantikkan" maknanya bukan dia suh mama tu kurus sangat or sebijik kurus cam pompuan tu. but sebenarnya somi tu nak tengok sejauh mana usaha kite. so yg dia appreciated tu nanti bukan kekurusan dari kegemukan, bukan muka yang cantik licin dan lembut.. tapi apa effort isteri tu utk berubah dan cuba menjadi apa yg suami tu nak.. if kate arrr isteri tu dah berusaha utk cantik, kurus tapi masih xde perubahan jugak. time tu husband dah pon appreaciated n happy tau"

me: hahhahahahaha yup really like that, most important is.. we have to try change our life to more better..

welll conversation kami sangat panjang, ade jugak perkataan yg dah lupe pon...

NOTE: apepun yang berlaku kite perlulah berfikiran positif, setiap kata2 negatif tu perlu kite terbalikkan menjadi POSITIF, negatif memang pahit dan sakit, tapi POSITIF itulah penawarnya..

 

anda bagaimana??



Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email