Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, November 5, 2011

kenapalah jadi macam ni??

salam sahabat semua..

adoiiii !!! kenapa kedai makan kotor?

tadi nisah  mkn kat luar wif my mr hubby. ala kat kedai biasa2 je.. pas kami pesan menu, kami tunggu arr makanan tu sampai, tetibe ujan rintik2.. memandangkan meja kami xde payung (sume meja xde payung) memang stail kedai die macam tu.., so xpe la ujan.. so dorang suh kami pindah tempat. die letak meja kat sebelah dapur dia.. so kami pon bangun duk kat situ..


tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bile nisah duk je, nisah terbau bau yang busuk.. adoiiii nak muntah, nisah pon tgk hubby, hahahha dia dah siap tutup hidung dah..  so nisah pon tercakap " Allah, busuknye, kite bungkus je la makanan" my hubby tak cakap pape cume angguk2 je, sebb die tengah tutup hidup..

nisah pon tak puas hati, nisah cari arr mana datang bau busuk tu, bile nisah tengok belakang, baru nisah nampak. uishhhh ade longkang, patut arrr busuk, 

tapi yang nisah tefikir tu, org yg duk sekali kat situ, tade bau pape ke.. dorang makan dengan kusyuknye.. seolah2 xde bau pape pon...

soo kami pon bungkus je makanan, my hubby tak sabar2 nak balik. dia cancel makanan die coz tak siap ag.. finally die beli burger je..


hikhikhik.. so kebersihan sangatlah penting. sekian terima kasih..

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email