Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, November 27, 2011

Red Velvet Cake

after my bites :)
semenjak dua menjak ni, selalu sangat nisah dengar orang sibuk makan RED VELVET CAKE
dorang cakap memang sedap kek ni, memandangkan dah orang sebut2 kek ni
maka nisah pon sibuk la cari resepi untuk try buat kek red velvet ni
dah dpt resepinye, baru nisah tawu..
tak de laa beza sgt gan kek2 lain
sama je bahannye.. cuma beza kek ni di buh cuka & buttermilk je..
bahan-bahan laim sama je, yg bertukar pon mentega
dalam kek ni tak letaka mentega tapi gantikan gan minyak sayur je
hasilnye? kek tu memang lembut.. soft jeee
n tak berlemak sangat.. utk org yg nak kurangkan kolestrol
memang sesuai  la ye..

buke je mata nisah pagi td, terus je buat kek ni..
kek ni sesuai tau mkn sejuk2..
memandangkan my hubby keje
so nisah ambo kesempatan untuk sejukkan kek ni sehingga petang

lagi satu bezanye kek ni adalah warna merah.. tu pasal letak "RED" kat nama dia kan
tapi bukan merah sebab perasa stoberi tapi
letak pencelup merah je..
ni nisah bahagikan kpd 3 layer, utk masukkan cream frosting
ni bahagian dalam kek, kek yg siap di bahagiankan

final presentation

sedia untuk di makan ^_^

soo.. kalo nk resepi, jgn segan2 mintak ye :)

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email