Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, April 22, 2013

gangnam style + gentlemen = PSY - kena GAM CAP GAJAH

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)


SEOUL, 22 APRIL 2013: Sungguhpun video muzik terbaru dari PSY, Gentleman mendapat sambutan hangat selepas 2 hari disiarkan di laman YouTube, namun PSY mengalami masalah besar apabila mendapat tentangan besar dari stesen TV terbesar di Korea Selatan.

Difahamkan stesen TV KBS World tidak membenarkan video muzik tersebut disiarkan kerana telah melanggar syarat wajib untuk ditayangkan.

Halangan itu terjadi kerana PSY dilihat telah menampilkan jalan cerita untuk video muzik tersebut dengan mengundang banyak unsur negatif.

Ia turut diperakui golongan dewasa di Korea yang mempersetujui pendapat tersebut.
Bagaimanapun, mereka tidak menghiraukannya kerana sudah mengetahui perangai PSY yang sama seperti mana yang ditampilkan dalam video muzik tersebut.

Lebih panas lagi, ada juga menganggap lagu berkenaan tidak bersesuai dengan imej PSY sehingga meletakan nama artis berkenaan tidak mempunyai ciri-ciri sebagai seorang lelaki bersifat budiman atau gentleman.

Dalam pada itu, ada pihak mendakwa, bait lirik dalam lagu tersebut sebenarnya diilhamkan dari ayat carutan dan ia telah diolah sedikit supaya tidak nampak sebegitu.

Apa sekalipun, banyak pihak menganggap lagu itu kurang menyengat seperti lagu Gangnam Style kerana muziknya tidak dinamik seperti lagunya sebelum ini.

Malah, PSY dilihat sudah kering idea dan masih menghasilkan lagu dengan menggunakan formula yang sama dari lagu Gangnam Style.

Bagaimana pula dengan stesen TV di Malaysia?
Adakah video muzik ini lepas dan boleh ditayangkan di Malaysia?



err kalau Nisah, dengan dia dia sekali nisah gam dalam gaung. miahahhaha.
fenomena die cepat tercetus, tapi banyak unsur negative. anak-anak kecil memanglah seronok. sebab dorang tak paham. yang mak - bapak budak pun ikut jugak. ni yang rasa macam tersangatlah tidak sesuainya. rasenya , Malaysia pun patut GAM jugak kot, xde lah habis berjuta kerana dek PSY seorang ni. kan lebih baik sejuta tu tambahkan duit BR1M or lain-lain. memanglah ahkak tak dapat BR1M, tapi mak ahkak dapat, kan best kalau mak dapat BR1M banyak-banyak, ahkak tumpang sekaki happynya. hehehhe


eerr pada peminat PSY kat sini, Nisah mintak maaf ye jika anda tidak setuju. Ini cume pendapat sahaja.






5 comments:

  1. Akak nisah kalo tgk muka PSY ni..
    Rasa mcm nak bagi penampor jer tau..
    Menyampah sggh!!!!

    ReplyDelete
  2. tak minat..entah kenapa la dia boleh cetuskan fenomena kat ini ...

    ReplyDelete
  3. kan kak.. ayu tk suka dia... muka miang keladi pun ada...

    ReplyDelete
  4. Salam K.Nisah tomeyyyy..
    huhu.. disbbkan ingin tahu, cma diantara 1 juta viewers yg tgk kt you tube tu....
    adehhh...adeh...adeh.. mmg sgt2 tidak senonoh..dan tak sesuai..

    tak faham kenapa segelintir rakyat mesia ni ,mgagungkan sangat PSY&lagunya..sedangkan, negara dia sendiri pun banned lagu dia..

    meh kita GAM dan campak dia dlm gaung jom!

    ReplyDelete
  5. saye de gam tepung ubi buatan sendiri kak,,agak2 melekat tak kalau bg kt die nih,hahaha

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email