Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, April 17, 2013

Roti Empat Segi + Kopi Panas = heaven

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

Bumi Langkawi , seharian basah dek hujan..
dari Subuh sehingga lah ke saat ini, hujan tanpa berhenti. Alhaamdulillah...



اَللهُمَّ صَيِّبًا نَافِعًا
(Allahumma Soyyiban Nafia'an)
"Ya Allah (turunkanlah) hujan yang bermanfaat".



مُطِرْنَا بِفَضْلِ اللهِ وَرَحْمَتِهِ
(Mutthrina Bifadhlillahi Wa Rohmatih)
"Kami diberi hujan kerana kurniaan Allah dan rahmat-Nya ."

kalau di rumah, pasti mampu melayan mimpi.
tetapi bila berada di opis.
melayan roti pat segi cicah kopi panas ajalah ya.....







(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>

teringat Bonda di kampung,
dulu petang-petang tatkala selepas hujan.
kami menikmati kopi O panas di cicah dengan Roti lutut.
sesekali berebut.
orang susah, makan berdikit-dikit..
anak-anak sekarang, tak kenal apa itu roti lutut.







6 comments:

  1. salam......
    kalau dah perut keroncong dapat biskut sebagai alas pun ok...usah biar masuk angin kang naik sampai kepala,,,pening kang..

    ReplyDelete
  2. baru ni akak layan kopiko 2 in 1 tu best pulak..
    cicah dengan roti 4 sagi ni..
    kalau org len biasa panggil biskut kan, biskut mayat..hehe :)

    ReplyDelete
  3. Salam K.Nisah mimauuuuu...
    alolo... mkn biskut cicah kopi tak mengajak cma ye... cma ade biskut lutut ni.. nk join sama tak??
    hihi...

    ReplyDelete
  4. biskut cap ping pong tu memang fav kak zu..tapi kak zu suka cicah ngn air teh

    bumi kamunting ni pun basah jgk..

    ReplyDelete
  5. roti lutut?.. cm ne tu kak rotinya...

    ReplyDelete
  6. Memang sedap roti lutut..kekadang layan roti kapai cicah ayaq kopi o..sedap tu..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email