Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, April 29, 2013

NH Favorite - Parfum (EDP)

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

ehem ehem... kakak-kakak, adik-adik..
mari rapat mari dekat.
ini ada cerita sensasi.
melekat, tertarik memang superb dab00000000ooommmm punya !!

miahahahahahha *gelak guleng-guleng dulu*

sebenarnya, Nisah tak tahu nak taip intro macamana.
oleh itu Nisah direct to the point ajelah ye.

macamni, Nisah suke perfume.
kalau boleh nak lah perfume yang sedap baunya dan yang paling penting dengan harga yang murah.
nak beli selalu, kekadang duit tak berapa nak mandang. Jadi Nisah cuba lah macam2 brand perfume yang bau sama namun jenama berbeza. alaaa senang cerita mcm One Drop Perfume tu.

dulu Nisah gune One Drop Perfume.
tapi dah bertukar dengan Anarich Parfum. lebih kurang sama mcm 1DP tu. cume botol yg ni besar sket.

mana rupenye ? 


ia didatangkan dengan pelbagai bau namun dlm satu bentuk aje. hehehhe
berikut adalah perfume-perfume yang ada.



meh le jenguk-jenguk kat bawah ni, mana tau ada yang berkenan ke. 
cubalah dulu, mana tahu terjatuh cinta ke ?? kan kan kan kan... (^_~)

MEN PERFUME
1. Armani Code by Giorgio Armani 
2. Desire Blue by Dunhill 
3. Angel by Thierry Mugler 
4. Aigner Black by Etienne Aigner     
5. One Million By Paco Rabanne 
6. Bvlgari Extreme By Bvlgari 
7. Polo Black By Ralph Lauren 
8. Black XS By Paco Rabanne   
9. 212 Sexy By Carolina Herrera 
10. Boss Black By Hugo Boss 
12. Burberry Brit By Burberry 
11. Bvlgari  Aqva By Bvlgari
13. Polo No. 1 By Ralph Lauren 
14. L’eau D’issey By Issey Miyake 
15. Dunhill Boxer(Brown) By Dunhill 
16. Starwalker By Mont Blanc  
17. Euphoria By Calvin Klein 
18. Boss In Motion By Hugo Boss 
19. Escada Magnetism By Escada 
20. CK One (Unisex) By Calvin Klein
21. Boss Orange By Hugo Boss 
22. Allure Homme Sport By Chanel 
23. Drakkar Noir By Guy Laroche 
24. Polo Green By Ralph Lauren
27. Polo Sport By Ralph Lauren 
25. Boss Selection By Hugo Boss 
26. Acqua Di Gio By Giorgio Armani 
28. JPG Male By Jean Paul Gaultier
32. Polo Blue By Ralph Lauren 
29. Samourai By Alain Delon 
30. Gucci Guilty By Gucci 
31. Desire Red By Dunhill
                         
 
WOMEN PERFUME
1. Heiress By Paris Hilton  
2. DKNY Be Delicious By DKNY 
3. Jadore By Charistian Dior  
4. L’eau D’issey By lssey Miyake
5. Lovely By Sarah Jessica Parker 
6. Fantasy By Britney Spears 
7. 212 Sexy VIP By Carolina Herrera 
8. JLO Still By Jennifer Lopez
9. JLO Glow By Jennifer Lopez  
10. Miracle By Lancome 
11. Escada S By Esada 
12. Euphoria By Calvin Klein
13. Angel By Thierry Mugler 
14. Rock Me By Anna Sui  
15. Bright Crystal By Versace 
16. Pleasure By Estee Lauder
17. Daisy By Marc Jacobs 
18. Hypnose By Lancome 
20. Princess By Vera Wang 
19. Burberry London By Burberry
22. Midnight Poison By Christian Dior 
21. Envy By Gucci  
23. Chanel By Chance 
24. Glamourous By Ralph Laurence
25. Narciso Rodriguez Perfume 
26. Diamonds By Emporio Armani 
27. Deep Red By Hugo Boss 
28. JPG Women By Jean Paul Gaultier
29. Nina Ricci Apple By Nina Ricci 
30. Dior Addict 2 By Christian Dior 
31. Lady Million By Paco Rabanne 
32. Flora By Gucci
33. Envy Me By Gucci 
34. Can Can By Paris Hilton 
35. Paris Hilton Perfume 
36. Ralph Lauren Perfume (Botol Bulat)
37. Omnia Amethyste By Bvlgari  
38. Angel Heart Perfume





ANARICH PARFUM PARIS EAU DE PARFUM (EDP)

30 ML @ RM39.90 
(exclude Post Charge)

100% MANUFACTURED & BOTTLED IN FRANCE
SCENT IS 100% SAME WITH THE ORIGINAL
LASTING UNTIL 10 - 20 HOURS BASED ON THE SELECTED SCENTS 
A EAU DE PARFUM WHICH IS CONCENTRATED & VERY LONG LASTING
BOTTLE HEIGHT: 12 CM APPROXIMATELY
(medium size & easy for travelling - fits mostly in medium cosmetic pouch 


sebarang pertanyaan, boleh di emelkan kepada : nhfavorite@yahoo.com

SELAMAT DIGUNAKAN DALAM SOLAT 





1. Jenama (Anarich Parfum Paris) yang baru memasuki Malaysia (OGOS 2011).100% dikilangkan & dibotolkan di Perancis.

2. Kandungan ialah ethanol (alkohol biji-bijian), sari bunga & tumbuh-tumbuhan serta menggunakan teknologi pengestrakkan wap tebu untuk dijadikan parfum

3. Alkohol yang digunakan adalah dikategorikan dalam kelas kosmetik yang boleh dibawa dalam solat kerana ianya bukan najis malahan besih dan halal digunakan

4. Bau adalah 100% sama seperti yang dijual di kaunter-kaunter membeli-belah terkemuka

5. Ketahanan bau adalah dari 10 sehingga ke 20 jam tergantung kepada bau-bauan yang dipilih

6. Isi kandungannya adalah Eau De Parfum - EDP (concentrated) yang menghasilkan bau yang tahan lama

7. Jenama ini menggunakan kaedah semburan (spray) bukan roll on seperti kebanyakkan jenama lain yang berada di pasaran. Kaedah semburan ini adalah lebih menjimatkan dari penggunaan roll on





(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>

Ni iklan akan ditampalkan di sini selama beberapa hari..

 drop your comment jika berminat  ye . Terima kasih.






24 comments:

  1. yes..bertambah lagi usahanita org melayu..syukur..hehe..Kak intan suka ..suka..hehe..Good luck ya Nisah..semoga maju bisnes nisah..ameen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak Intan..
      Gud Luck untuk akak jugak..
      Nisah belum berkesempatan nak jenguk kedai akak..
      InsyaAllah, nnti nisah datang ye..
      mana tahu ada brg2 yg bole nisah shopping2..

      Delete
  2. Kesimpulan nya Nisah nak jual perfume ker? hehe..
    akak suka Prety- Elizabeth Arden Nisah.. mcm takdok dlm senarai sis..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehee itulah dia sebenarnya.
      nak cakap "JUAL" malu.

      jadi nisah membelitkan ayat hehe.

      Delete
    2. ehehhe... tak pyh malu2 sis...
      cari rezeki yg halal pun...:)

      Delete
  3. nnti perfume yang kak zu guna sekarang dah habis bolehlah order dari nisah pulak yer..

    ReplyDelete
  4. menarik jugak ni..bookmark :)

    ReplyDelete
  5. akak :)))
    lamer azie bior blog azie terbengkalai kan...??hhehehe
    yeke ustazah cik emy MIL akak?
    heheh..aah, azie bini askor laut..kalu akak ckp kat cik emy azie yg mintk air selusuh kat die, die ingt kot..hehehe

    ReplyDelete
  6. Wah! Nisah pun bisnes perfume gak...abis perfume kak intan ni leh akak try yg ni plak..

    ReplyDelete
  7. salam niesah ..boleh je ..nanti kak intan senaraikan..bg link kat komen yer..kang senang kak intan copy je..x yah nak g blog setiap orang untuk copy link…hehe

    ReplyDelete
  8. saye suke yg nina ricci tu kak nisah,,tp cume suke jelah, blom nk beli lg,hihihih

    ReplyDelete
  9. salam K.Nisah cantik mcm cma... ngeee~~~
    uiks.. biz minyak wangi ke kak?
    alhamdulillah..semoga bertambah maju dr hari ke hari ye..

    cma tgh belek2 ni..ade yg berkenan nnti cma roger akak.. :)

    ReplyDelete
  10. Salam nisah..nk meniaga kena muka tempe sikit..hahaha...tak bole malu2.. Cikda pun mcm dh berkenan la. Nanti esok cikda dtg lagi sini tgk list yg panjang berjela tu.. Nk skroll hpon ni akan mendtgkan stress...akekeke

    ReplyDelete
  11. singgah sini :)
    memang wangi.. mcm one drop jugak

    ReplyDelete
  12. wah bagus nie
    akk memang suke cari perfume yg boleh bawa semayang ;)

    ReplyDelete
  13. salam nisah.
    Nanti ta e mail sis ye.

    ReplyDelete
  14. Siap dah hantar e-mail pada sis...
    cek it sis...

    ReplyDelete
  15. wanginya. yg penting bleh pakai masa bersolat.

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email