Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, April 12, 2013

Menggunakan Interface Baru / New Edit Template

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

Kelmarin Nisah duk kalut lah cerita pasal EDIT HTML nisah tu kan...
siap nisah buat sticky post lagi. huhu semata-mata nak dapat perhatian dari anda, sekaligus nak dapatkan penyelesaian ini.

terima kasih pada yang prihatin.
yang memberi cadangan, terima kasih banyak2.
Allah yang mampu membalas kasih sayang anda pada Nisah.

pada yang ketinggalan, boleh rujuk di ruang ini  -APA SUDAH JADI


setelah beberapa hari berfikir-fikir dan tertanya-tanya, bagaimana solusi ini.

dengan Izin Allah, pagi tadi Nisah menemui jalan penyelesaiannya.

Di sini Nisah kongsikan kepada anda, manalah tahu ilmu kecil ini dapat memberi manfaat kepada kita untuk berkongsi sahaja. Jangan anggap ia sebagai Tutorial ya, Nisah ni belum arif sampai ke tahap itu.

Ingat gambar ini ??



jika kita lihat pada Interface Lama, kita akan dapati bahawa ada kotak kecil di bahagian atas kiri. kotak itu menunjukkan bahawa, To Click "Expand Template" . untuk kita adjust template, kita perlu klik Expand Template kan. betul tak ??


Jadi, untuk template yang baru ini. 
anda perlu Click ARROW HITAM yang sebelah number tu. maka, template anda akan di expandkan. 






Dan, hasilnya akan begini .


 selesai sudah, jika ada yang tidak faham,. bolehlah tinggalkan komen di bawah .



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> Maaf ye, jika penyusunan ayat buat anda tidak faham. 









9 comments:

  1. adoi,,akak terus takut nak edit....

    ReplyDelete
  2. Amy pun perasan jugak... tercari2 jugaklah maner perginya

    ReplyDelete
  3. itu pasai kak zu takut nak kroset kroset blog ni..risau jadi macam macam..hehe

    ReplyDelete
  4. Salam K.nisah..
    alhamdulillah... berjaya jugak dpt jalan penyelesaian sekaligus menolong adikmu yg kebingungan ini.. mihmihmih...
    berjaya memahami tutorial akak..

    maaf lamabt sampai.. enjin BW baru nk warm up... hihihi


    ReplyDelete
  5. thanks for sharing hun

    gleabah gak tadi tengok interface baru tu..alhamdulillah jumpa 'tuto' ni, xjd nak nanges :D

    ReplyDelete
  6. Tq for sharing salam kenal Nisah.

    ReplyDelete
  7. tq share..nnti nk cuba jugak. tapi selalu tak berkesempatan nk overhaul blog ni. hehehe..lama nya tak singgah sini. Apa khabar??

    ReplyDelete
  8. itu lah pasalnya saya tak edit blog sendiri tkt jadi lain huhuhuhuhu.. org lain buatkan..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email