Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, April 30, 2013

Lunch Weekend With Rempah Masak Hitam


Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

Last weekend, Nisah masak je kat umah.
memandangkan rempah tu dah lama terhias je dalam kabinet dapur.
so i has decided to masak. 


hasilnya .. taraaaaaaa.................


Ayam Masak Hitam.

ini rempah bukan sebarang rempah, rempah ni memang marvelous.
sedap. dengan harganya yang sangat murah. sangat berbaloi-baloi.

rempah ini Nisah beli khas dari Kak Izan MamaMia

Nisah rasa, anda memang patut cuba. rugi tau kalau tak cuba.
sesekali makan rempahnya, ada rase macam makan Rendang Tok je.
lepas nisah makan nasi, nisah mencicah dengan roti.
Ya Allah nikmatnya. Rasenye yang tak berapa pedas.
boleh di makan dengan anak-anak jugak. 

haaaa jangan tak tahu, anak anak blus nisah pun join makan Ayam Masak Hitam ni. power tak ? terangkat mak jemahhh oiiiii....

dah. xnak stori morri kang over shadow.
senang cite. anda beli je lah sendiri.
masak sendiri kat rumah.
rase sendiri. pastu komen.
jangan risau. resepi siap di berikan. ikut je arahan confirm menjadi.
tetapi nisah tak ler masak sekilo ayam. huhu makan berdua je. nisah guna separuh je. Tapi walaupun separuh cukup cover 10 ketul ayam yg di potong sederhana. Moh cuba. 



** Sila Klik gambar superb yummyyy kat atas tu. anda akan terus ke bLoG MiaDuniaKu. untuk membeli.

>> haaa tau tak? rempah ini juga boleh di gunakan untuk masak daging dan ikan. alaaaa bile rempah dah kat dapur, pepandailah adjust pelbagai jenis. dapur tu kan kite yang punye!! hehehhe...



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
thanks kak Izan, war-war kan pada Nisah tentang Rempah ni
tak rugi membeli.
menang memasak. 


8 comments:

  1. mmg sedap..m3h pun dah cuba..ade lg sebungkus..igt nk try daging pulak

    ReplyDelete
  2. tq nisah..... ehe.. lain kali boleh beli lagi..makan time puasa or raya pun sedap..makan ngan nasi impit or lemang /ketupat...

    ReplyDelete
  3. tule, dok teringin jugak bila tgk izan citer pasal rempah ni. kros nak try la beli. sesuai le time malas2 tu kan. hehe

    ReplyDelete
  4. Mmg mantap rempah ni..sodappp..hi hi ..klik hotlink

    ReplyDelete
  5. nyum! mmg nampak sedap lah Nisah..berselera je nampak..
    ada plan jugak nak beli, cume belum terlaksana..hehe..:)

    ReplyDelete
  6. Dah dekat puasa ni bolehlah beli lagi Nisah senang nak guna bila agak-agak malas lebur aje rempah ini dah boleh makan senang. Bagus juga izan jual rempah hitam ini..

    ReplyDelete
  7. Salam K.Nisah sweet like hunny madu..
    mihmihmih..

    yeap! rempah masak hitam dari kak izan mama mia ni mmg superb!
    cma dah try masak daging & ayam.. mmg sedap..

    huuuuuuu...ade lg tak? nk ase ckit! ;)

    ReplyDelete
  8. baru nak order nih..tunggu reply dari kak izan mama mia...hehe..x sabar rasanya..hehe

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email