Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, April 21, 2013

Makan-Makan - Pappa Rich Langkawi

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

setelah sekian lama menanti.
akhirnya Pappa Rich telah  merasmikan pembukaannya pada 
18.04.2013.

Penantian berbaloi.


ini antara menu yang paling Nisah gemari jika berkunjung ke sini.
selain Dari Menu Chicken Rice with Steamed Chicken.
Nisah sangat suke mengorder Curry Mee & Prawn Mee.

Selepas ini, pasti tercabar jugak Si Old Town & Secret Recipe.
adatlah pelanggan, suka mencuba makanan yang "baru dibuka" di daerah berkenaan...






(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>

aduhai, poket semakin kekeringan.
tak sabar nak tunggu hari esok.
nasib baiklah hari bergaji .





9 comments:

  1. harga boleh tahan jugak kat papakaya ni ya nisah kan..

    selalu selalu makan kat tempat macam ni boleh rabak poket esp poket org mcam kak zu nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, nisah makan pun sekali sekala je..
      kalau berkala-kala mau tebus poket ni hehehe..

      ye kak harga bole tahan, murah sket dari secret resepi cume konsep je mcm old town + Chinese style...

      Delete
  2. Pappa Rich, mama poor.Bila nak belanja kami? Kak, saya rindu sangat langkawi ni, errr actually my hubby yg lagi rindu langkawi, setiap kali nampak akak sini, mesti terus imagine pantai2, makan2... huhuhu (sorry komen terpesong sebab rasa macam mesra alam jer ngan akak hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. normally Mama Rich, Papa Poor .
      coz mama have a lot things to buy, and papa need more time to get money. miahahha

      >> kalau rindu, marilah balik ke tanahairmu yang tercinta. daun kelapa setia melambai-lambaimu dari kejauhan ini. hehhee

      Nas, akak tak kisah kalau terpesong, hehehe asalkan bole kembali ke pangkal jalan. muahahhaa. terima kasih kerana terasa mesra, akak juga mesra dengan Nas. mari kite bermesra mesraannn.. huahuahua....

      Delete
  3. sini takde Papa Rich..huhu..kempunan lah nak makan...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe akak, kalao balik ke Melaka. singgah ke PR berdekatan dgn LCCT ye hehe

      Delete
  4. Salam K.nIsAh SayanGggg.. :)

    me pun suka mkn nasi ayam & prawn me.. tp jenis yg nasi2 tu mmg cma x gemar..
    makanan dia ready made.. sejuk bila dihidang.. huhuh.. jarang dpt mkn kat sini coz of RMnye yg agak mahal dr SR :)

    dah gaji? banje cma n,ayam 1 ~ :)

    ReplyDelete
  5. Yeayyy..akak pun suka papparich.awal tahun lps dibuka di melbourne.boss nye dah jadi gang kami pulak :)

    ReplyDelete
  6. huyooo sedapnye,,teliuq rase,,hihih nnt saye g langkawi jgn lupe blanje k=)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email