Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, April 18, 2013

Gwiyomi.

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

aduhai Gwiyomi pulak.
anak-anak sekarang ni suke sangat dengan update K ni..
sana sini, semua nak K.
buat muke mcm Korean
Nak kawen dgn Korean
Nak bercakap mcm Korean
nak cumel macam Korean.
Jadi orang Melayuan Ni TAK best ye??


Kenali Gwiyomi


Lagu Gwiyomi, atau Kiyomi song (귀요 미송), adalah satu lagu K-pop oleh penyanyi dari Korea Selatan iaitu Hari dan telah dilancarkan pada 18 Februari 2013. Tarian lagu ini telah diilhamkan oleh rapper K-pop terkenal Jung Il Hoon yang juga dipanggil Gwiyomi Player dalam rancangan BToB MTV DiaryMany, yang menjadi meme Internet popular pada bulan Oktober 2012.

Tarian gestur tangan yang comel Gwiyomi ini mempunyai gerak tarian yang tersendiri dan video parodi Gwiyomi yang telah dimuat naik dilaman Youtube ada lebih dari 10,000 video dan sekarang ini tarian tersebut telah popular di beberapa buah negara Asia termasuklah Filipina, Singapura, Thailand, China, Jepun dan juga Malaysia.



Gwiyomi yang nampak comel setakat ini . hehhehe


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
dah tengok video Gentlemen (PSY) ??nisah tengok kelmarin.tepuk dahi nengoknya.rasenye . macam tak sesuai sangat kalau anak-anak kite tengok.


6 comments:

  1. macam belajaq bahasa isyarat kan..macam2 :)

    ReplyDelete
  2. macam2 kan sekarang ni, yg PSY tu pun satu, tajuk kemain gentleman tapi all kontra apa yg dia buat. Jangan la jadi idola anak2 harapnya.

    ReplyDelete
  3. fenomena baru yg melanda malaysia..
    salam kenal dr m3h
    done follow sini

    ReplyDelete
  4. Salam K.nisah Sayamm..
    huhu.. gwiyomi mmg tgh fenomena agaknye.. buke FB je mesti ade share2 psl die.. nk2 yg parody.. adeh..
    yg psy punye video tu pun dah tgk.. iskkk.. mmg x sesuai utk tontonan kanak2..

    ReplyDelete
  5. Incredible quest there. What occurred after? Good luck!


    My web site; rejuvenexreviews.com

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email