Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, April 19, 2013

Orang dah Ke bUlan.. saya baru nak merangkak...

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
ini kisah semasa LIMA 2013 hari tu..
sudah 3 minggu berlalu.
orang lain semua dah up entry.
saye baru terhegeh-hegeh.
ceritanya dah lama di draftkan.
cuma upload gambar yang tak sudah2
padahal tak banyak mana pun.

kurangkan menulis. banyakkan bergambar. 
hehehehehehe.

di mulai dengan Pn. Wifey.
sepet-sepet mataku memandang camera, panassss......







sedikit Tentang LIMA
LIMA -  Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition 


Pameran Antarabangsa Maritim dan Aerospace Langkawi *(LIMA) - adalah destinasi utama bagi pengeluar produk aeroangkasa dan maritim yang menyasarkan pasaran pertumbuhan Asia Pasifik dari pertahanan, penguatkuasaan, sektor awam dan komersial. Selama hampir 25 tahun.


LIMA telah memenuhi keperluan untuk mempamerkan Maritim & Aeropspace dari seluruh rantau ini selama 5 hari yang di laksanakan setiap dua tahun sekali.


Acara ini telah di langsungkan di Mahsuri International Exhibition Centre, pameran itu telah di langsungkan bersebelahan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi dan di kawasan Awana Poto Malai yang mana pertunjukkan bagi Maritim.


Formula LIMA yang memenangi pembeli sasaran, program rangkaian ini yang digubal dari infrastruktur yang luar biasa secara konsisten membuahkan hasil yang luar biasa bagi peserta pameran itu.

Lebih 90% daripada peserta LIMA pada tahun 2011 kembali untuk beraksi di LIMA kali ini adalah kerana keupayaan LIMA yang mampu menaikkan nama produk masing-masing.

Malah, lebih banyak syarikat memilih untuk LIMA mempromisikan setiap produk mereka serta meluaskan rangkaian dan maklumbalas yang membanggakan dan luar biasa serta memudahkan perniagaan dan mencapai jualan.




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
orang ke bulan.
ekau di manooo...





17 comments:

  1. seronoknye dapat tgok pameran camni...

    ReplyDelete
  2. salam nisah....best le awak sbb dekat kan g LIMA. kros jakun betul. xpernah sampai2 lagi LIMA (langkawi dah p 2 kali tapi bkn time LIMA)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau p time LIMA duit cepat kering kak..
      barang mahal hehhe

      Delete
  3. better late than never... hehehe
    best nyer dapat pergi LIMA.... saya mmg belum pernah merasa suasana LIMA

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kan.. hehehe
      Nisah rase bile pindah ke Langkawi.
      dulu tgk kat tV je...

      Delete
  4. kina x pernah pi kak...lama dah tak singgah blog akak templete pom dah berubah dah:)

    huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pi sebab duk Langkawi je..
      kalau saje2 je xdelah akak pegi pun hehhe

      Kina, akak memang selalu tukar template.
      dh tak tahu dh nk gune template ape dah ni hehhe

      Delete
  5. Salam nisah..alala..comelnya nisah cayang nih..wah p LIMA..best kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam kak..
      huhu akak pun comey 150 juta kali jugak

      best kak g LIMA, lagi best bile kulit become to gelap oledi hehehe

      Delete
  6. Salam K.nisah mushukk..
    hihihi.. comel puan tanah ni la..

    seriau tak bila tgk show kapal terbang kat atas kepala tu?
    huhuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Cma Shantek...
      Cma pun tak kurang comel jugak.
      matamu yg sepet buat encik alan jatuh cinta hehhehe

      sayang, seriau tu tak sangat. tp bising je la.. sebab rendah dan dekat :)

      Delete
  7. Akak nampak Royal australian Air Force di situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.
      hebatnya juga pesawat mereka..
      ada beberapa lagi pesawat yang mereka ambil bahagian termasuklah helikopter.. teruja sekejap :)

      Delete
  8. Nisah,bukankah kain baju kurung tu yg husband nisah belikan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah, akak masih ingat lagi ye entry yang itu.
      hehe malu pulak. ye kak, memang ini lah kainnya. Dah siap.
      Nisah buat baju kurung moden. sekarang ni tengah suke nak buat baju fesyen ini.. (^_~)

      Delete
  9. Hihi,akak baca blog bukan sebarang baca.ni baca terus melekat di fikiran.hihi :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email