Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, May 16, 2013

~ 11 Thing’s About Me ~

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . semoga apa yang di lalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

weheeeee, Nisah telah di TAgged By Vudak Shepet ShieMaCma.
wahhhh , bukan kemain lagi panjang akak baca dik, sudah2 akak nampak ayat "shepet" di situ .

*********************************************************************************



oleh yang demikian, 11 perkara tentang ahkak yang shomel jumbo ini . (^_~)




1. Saya. seorang Isteri, Anak Bongsu, Sebagai Adik. lepas kawen naik Pangkat jadi Kakak Ipar Sulung. Ummi for my daughter & son of BULUSsss.. sayalah penawar dan racun emak saya . menantu yang tak berapa nak hantu sangat. Kakak Ipar yang sporting gilersssss ....


2. Positive + negative + friendly + humble (iyo iyo aje ahkak puji diri sendiri kan) miahaha


3. Pengkritik , Pemberi & Penerima Pendapat secara terbuka . Sarcastically . lambat marah, cepat reda. Be careful when I starting t0 jeling2 selekoh kat you all . (warning here!!) .. coz, I can baling gunung berapi kat you if I start to marah . cepat geram .


4. Relax, Lepak, Cool . and a bit clumsy, huhuhu. pendengar dan peminjam bahu yang baik . 


5. suka makan, cari makan. semua makan, batu kayu pun ku telan juga. (oleh itu jangan tanya kenapa badan I mcm JUMBO yg chomel tu)


6. suka berangan, suka masak, suke bermimpi, suke pegang duit banyak2 . suke tengok tv . suke main2. tak serius sangat. 

7. tak suke tengok cite seram (sebenarnya saye sorang yang penakut, walopun badan besar macam monster). tak suke tgk org ngada2, rasa cam nak sound2 je suh duk diam2. (ini utk org besar aje) . 

8. tahun ni umur saye 30 tahun . pekerja sebuah firma perbankan . kuli-kuli sahaja . belajar takat2 boleh senapas dua je .



9. buat kerja ikut mood. mood baik semua kerja boleh siap dalam sekelip mata. mood M datang, kerja di siapkan dalam tempoh berjuta2 kali kelip kelip mata. 


10. Jangan Putus Asa . 


11. Jangan Lupa dataran daratan . berpijak pada bumi yang nyata. ukur baju di badan sendiri . Cermin diri .



selesai sudah tentang saya. ini pula jawapan peperiksaan  yang perlu saye bagi. nasib xde objektif. miahahaha


11 Soalan yg perlu akak jawab :-


1. Assalammualaikum... Ha.. Jawab jgn tak jawab ye...

2. Tajuk blog tu ilham dari mana?
Ilham dari hati (^_~)

3. Kenapa pilih nama link yg ada ni utk address blogspot/domain anda?
saya menulis bukan kerana nama, kerana sifat kasih, pada sesama insan dan menyatakan kasih sayangku.. kita sama, semuanya sama. apa yang ada hanyalah kehidupan . (sila baca sambil menyanyi lagu RAMLi SariP ye) 

4. Dah berapa tahun berblog ye?
start hari tu March 2011, maknanya dah 3 tahun. Cma dah bape tahun ?? hehehe

5. Selalu tak terjah balik entri rakan yg dah lepas untuk komen?
Mestilah selalu, terutamanya buatmu wahai adik yang ahkak sayangi dari segenap ruang jiwa ku ini . hehehhee

6. Suka tinggalkan komen panjang – panjang.. or pendek – pendek ?
berdasarkan entri . (rujuk kepada pengalaman anda menerima komen dari akak)

7. Suka terima komen berjela2 atau seketui je?
dua-dua pon okey, sebab 2-2 pun akak baca. 

8. Kalau tuan tanah tak reply komen uols di entrinya, Sentap tak?
tak sentap, cume tercari2 jawapan jike mengajukan soalan.
haaa bile nak jwb sume soalan ahkak kat komen cma ni ???

9. Ade musuh tak selama berblog ni?
ada. si MALWARE tak waras tu. suke2 je nak ceroboh Blog akak, adekepatut???

10. Suka tak klu ada yg drop komen ‘done klik2 iklan’ ?
suka. at least kite tahu. kan. akak okay je ...

11. Last but not least..Aha! suka tak klu anda di TAG utk entri2 mcm ni or Contest,Ga,Segemen & yg sewaktu dgnnye?
suke. akak okay je. TAPI. kalau Contest,Ga,Segmen yang banyak Syaratnya akak rase lemah badan sket, tapi kalau ada masa memang follow je. paling lemah kalau kena follow byk2. ayooo pening woooo . dah follow suh LIKE page pulak. adoiiiiiiiiii ...........


>>> ALhamdulillah, selesai sudah part akak. sekarang akak nak mencari mangsa pulak .
Mangsa Pertama  : Aisyah KZ
Mangsa Kedua : Ahkak MataTajam (M) 
Mangsa Ketiga : Nur (cerita danish dan umi)
Mangsa Keempat : Deqla Manjew
Mangsa Kelima : Sha  0pzzpinky
Mangsa Keenam : MamaRey
Mangsa KeTujuh : Kan Intan Berlian Tan Tin Tun
Mangsa Kelapan : Kakak Zakie
Mangsa Kesembilan : PenBiru (^_~)
Mangsa Kesepuluh : Cinta Itu Misteri
dan akhir sekali ...........
Mangsa Kesebelas :  ShieMa CMa   ehh silap, bukan awak lah Cma tapi >> ADriana ..


Dan sebelas soalan untuk anda  ...

1. Motif berblog ?

2. Siapa yang menyokong anda dalam berblog?

3. Ilham untuk Blog ?

4. Kenapa pilih BLogger, kenapa tak pilih Worpress ke?

5. mana lagi prefer. Blog ke fB ke Tweeter ke Keek ke Instagram ??

5. Pendapat anda tentang Nisah ?

6. Adakah ada pernah terasa dengan entri Nisah ? respon anda ?

7. Apa pendapat anda tentang blog Nisah. merimaskan? sarcastic ? ok2 aje ? atau ??

8. berapa bintang untuk blog Nisah?

9. anda suka tak kalau Nisah tag anda selau-selalu ?

10. tak suke di tag atas sebab ?

dan soalan terakhir (haishhhh merangkak2 ahkak nak ajukan semua soalan ni)

yang ke 11 .  Komen please, for my Blog .



Alahmdulillah.. solesai kerja Den .







8 comments:

  1. seronok baca NIsah..nak tunggu kawan2 yang telah nisah tag pulak nak tau..dan mengenali mereka semua

    ReplyDelete
  2. banyaknya soklan...aduh...xsempat nak jawab...hehehe...selamat bersegmen ye nisah...

    ReplyDelete
  3. wah banyak dpat tau mengenai nisah nie..ehe...

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Nisah tomey like me n gebu like Tami...
    hihih...alololo dotti... sincere ke tewww? :p

    hehehe..dlm2 byk2 no 5 kita sama...M.A.K.A.N ^^
    Errrr... ade byk jgk soklan akak yg cma x berjawab.. huhuh..ampun...insyallah..lepas ni,klu ade soklan dri akak, cma usahakan reply buat akak terchentaku ini...

    sekali sekala kene tag mcm ni kira okey la.. klu hari2..erkkk..kejung cma dibueknyo :p

    Alhamdullillah..thanks for make it darl...mmg gojessss.... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha... kan terlupa lg nk jawab...
      cma berblog since march 2010..ermm..adelah jgk 3 tahun.. cuma last 2 years baru aktif.. ^^

      Delete
  5. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik dari HV collection. Promosi dan GA sempena pembukaan blog shop ini juga sedang diadakan sehingga 30mei. Jangan lupa follow juga ye.. =)

    Terima Kasih
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. assalam,

    selamat bersegmen nisah..good luck

    ReplyDelete
  7. owh.. umo 30 eh? hihihi..kite sebaya la dear.... =)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email