Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, May 18, 2013

Segmen Dedikasi Buatmu Cikguku

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . semoga apa yang di lalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...


Nisah join segmen Dedikasi buat Guru. Jom ramai-ramai kite join.

Klik Banner untuk ke Laman Puan Tanah


Dedikasi buatmu Cikgu.

dunia kami yang dulunya kosong
kau hadir mengisi tiap waktu
tatkala ada warna hampa, gelap
tidak tahu apa-apa, 
tidak layak kemana-mana

tiap titik peluh yng mengalir
terlihat keringat keikhlasan mu 
dari ikhlas mu itu
kini dunia kami penuh warna

Dengan goresan garis-garis, juga kata
Yang dulu hanya jadi mimpi
Kini mulai terlihat . kini realiti
Itu kerana kau yang mengajar kami
Tentang mana warna yang indah
Tentang garis yang harus dilukis
Juga tentang kata yang harus dibaca
Terima kasih guruku dari kami
kami yang kadang-kadang tidak tahu usahamu

Untuk semua pejuang pendidik
Terima kasih atas semuanya 
Apa yang tak mungkin kau telah jadikan ia mungkin
Hanya ucapan terakhir dari mulutku
Di hari Guru Ini
semoga keringatmu terbalas
semoga usaha mu terbayar
Gempitakanlah selalu jiwamu
wahai pejuang pendidik negara....


Syarat-syaratnya:
# Buat satu entry dgn tajuk "Segmen Dedikasi Buatmu Cikguku"
# Tempek banner di atas dan link kan ke entry ni.. 
# Buatlah satu Dedikasi khas utk cikgu2 yg pernah ajar kita... 
# Syarat lain: follow blog ni dan Add G+ (tak wajib tapi digalakkan ^_^)
# Tinggalkan URL entry ke dlam komen  
# Senarai peserta akan diupdate
# Tarikh Tutup: Akan beritahu kemudian.. 



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> Selemat Bersegmen everybody







12 comments:

  1. pandai nya nisah tulis sajak..menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tak pandai sangat kak.
      main taip2 aje.. (^_~)

      Delete
  2. wah campin ohh..budak sastera..hihi..gud luck kak

    sha tag..mesti join tau
    http://www.opzzpinky.my/2013/05/game-eleven-things-about-me.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Sha,
      Sha sayang, akak dah di tagged dah yang..

      Delete
  3. selamat bersegmen..good luck

    ReplyDelete
  4. terima ksh nisah... menarik betul dedikasi ni.. :)

    ReplyDelete
  5. Salam Kak Nisah deboq macam Tamiii... hihih..
    tak sangke ahkak kesayangan pandai mengarang puisi..
    klu cma yg jadi cikgi... maunye berbunga2 hati tatkala membacanyeee...

    selamat hari guru sekali lagi..

    selamat bersegmen ye kak..gud luck.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Cma hensem like Dimo & Mimau...

      huhu (sambil senyum simpul) akakak tak pandai sgt Cma, ingat sikit2 je. dah lame tinggalka course sastera hehhe

      Selamat hari Guru sayang....

      Delete
  6. wahh... terkedu baca.. nice sgt la dear.. selamat bersegmen k... =)

    ReplyDelete
  7. salam Nisah, belog telah direview dan menang tanpa bertnding, maaf tiada hadiah istimewa.. apa2 pun terima kasih cikgu ucapkan...
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/05/segmen-dedikasi-ditutup-blog-pemenang.html

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email