Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, May 27, 2013

Alhamdulillah, Telah Selamat Kami ...

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . semoga apa yang di lalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...


Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah SWT yang telah memanjangkan jodoh kami hingga saat ini. Ulang Tahun yang 6. 


26.05.2007 - 26.05.2013 - 6 tahun bersama, melayari kehidupan suami isteri. sedangkan laut ada pasang surutnya. malah lidah lagikan tergigit. mana mampu menahan gelombang dan gelora perkahwinan. ada yang bertingkah. Sesekali berlawan kata, ada yang tidak disengajakan.  Tatkala ego menabir sabar. Jelingan panas di lemparkan. Tatkala sejuk mendamaikan jiwa, dan senda tawa serta gurauan yang selalu kan menjadi tabir panahan matahari.
Enam tahun bersama, 
terima kasih kerana menjadi sebahagian diri ini.
tidak pernah jemu membelai jiwa.
sentiasa ada tatkala diri memerlukan
sentiasa peka mendengar setiap rungutan
terima kasih kerana tidak pernah minta
apa yang diri ini tidak mampu.
terima kasih kerana sentiasa
mempositifkan diri ini tatkala luka 
oleh panahan kata-kata mereka yang berbisa.
terima kasih kerana melakukan yang terbaik
apa yang ada . cukuplah.
takkan ku minta lebih dari ini.
kerana kita hanya insan biasa.
dan maafkanlah atas segalanya.
mana tahu esok bukan hari untuk kita.














13 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. salam k.nisah suwettt...
    alolo..tomey2..
    alhamdulillah... 6 tahun suda..
    semoga ijabkabul kekal setia bersama hingga ke jannah & dikurniakan cahayamata yg ramai.. :)
    tahniah kak :)

    ReplyDelete
  3. Happy anniversary ke 6 kak.. Moga Allah sentiasa lindungi kalian. U are a great people with a good heart, moga berkekalan akhir hayat. (cuba nak berirama tapi payahnyer la hai). However, May Allah bless u guys ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa..dora bajet muda..padahal dia lagi tua..kehkehkeh..apapon happy anniversary kak..

      Delete
  4. Happy anniversary...semoga kekal jodoh hingga ke Jannah

    ReplyDelete
  5. Happy Anniversary yg ke-6 Nisah.. moga sentiasa dlm lindungan Allah.. moga bahagia till jannah.. :)

    ReplyDelete
  6. Happy 6th Anniversary buat Nisah dan Suami..Moga bahagia hingga hujung nyawa...

    ReplyDelete
  7. happy anniversary kak nisah!! :)
    syukur Alhamdulillah..moga setia hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... semoga sampai ke jannah... amin..

    jom follow www.diyanamarissa.com

    ReplyDelete
  9. heppy anniversary ke 6 dari jaa kak!

    semoga akak dan suami saling setia!

    ReplyDelete
  10. alahaii sweetnye pasangan ni.. 6 tahun tp still mcm pengantin baru lagi tu.. moga kekal berpanjangan ye jodoh kalian..moga ada rezeki timang cahaya mata nnti.. (doakan utk deqla jugak) hihi.. happy anniversary yg ke 6... =)

    ReplyDelete
  11. happy anniversary...semoga kekal hingga ke syurga abadi

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email