Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, May 10, 2013

Setelah Pulang

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . semoga apa yang di lalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Alhamdulillah, kami suami isteri selamat sampai ke rumah setelah 5 hari bercuti untuk menunaikan tanggungjawab sebagai Rakyat Malaysia, Anak dan sebagainya. Perjalanan kami lancar, cuma semasa balik kereta sewa kami tayarnya terburai, hehehehe Alhamdulillah, masa kejadian kami sudah pun susur keluar dr Highway, 35km sebelum sampai Jeti Kuala Perlis. Dan di sebabkan itu pn Wifey cancelkan niat untuk makan laksa sebab sudah kesuntukan masa. Tidak mengapalah. Kalau bukan rezeki kami (^_~)

BLog pun telah dihinggapi spider, masih mengintai kawasan nak buat sarang, tak sempat nk buat, Pn Wifey dah halau, haishhh baru seminggu je kot tinggalkan Blog, dah sibuk nak buat sarang. takde keje lain le tu.. sempat jugak Pn Wifey jenguk2 Blog kawan-kawan, Belum sempat nak tinggalkan jejak. Balik dari cuti, terus masuk Opis. baru tinggal beberapa hari kerja dah penuh di atas Tray, awal bulan. banyak report nk di uruskan. esok luse, pn wifey tinggalkan jejak ye. 

Banyak cerita nak taip. semua taip masuk draft je dulu, sebab tak sempat nak abiskan ayat.

Pada yang datang jenguk Pn. Wifey ni, Terima kasih ye. InsyaAllah, nanti Pn Wifey datang rumah anda. tapi tak bawak ole-ole la, bawak badan aje ye . hehheehe

bagaimana PRU 13 anda ? Anda berpuashati dengan Pertadbiran? Kitalah yang memilihnya, Apapun , Siapapun yang telah menakluk negara. Kita hanya mendoakan agar Negara kita sentiasa makmur. Bukan sahaja undi kita berharga, namun Doa kita juga. 

Sekembalinya kami ke bumi Langkawi, ada berita gembira dan ada juga berita kurang gembira.
apa yang tidak gembira, itu bukanlah pengukur untuk kami bersedih hati. malah hal itu menguji kemampuan ketabahan hati kami. 


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> ada yang rindu tak? 
(perasan macam DIVA femes aje kan)







11 comments:

  1. salam nisah sayang..:) harap nisah sihat selalu…x per naseb puan wifey sempat buang sarang2 tu..eheh..yerlah kan, yg penting kita doakan negara kita n sentiasa aman dan bebas dr anasir2 jahat….

    ReplyDelete
  2. Salam K.Nisah Tomey like me…
    5 cuti? Patutle cma dtg td spider yg menunggu..hihih ^^

    Alhamdulillah..telah berakhir PRU.. tp ape yg tak bestnye masih ada ckp2 belakang..
    Stress bila buka wall FB.. huhu..

    Tayar kete pecah ke kak? Alahai.. nasib baik dah dekat..Alhamdulillah jg semuanya dah selamat..
    Kite rinduuuuuuuuuuuu sob sob sob

    ReplyDelete
  3. walau apa pun hidop perlu diteruskan seperti biasa, redha Allah lebih bernilai.. :)

    ReplyDelete
  4. lamanya nisah cuti... selamat kembali... mesti la rindu dgn coretan Nisah :)

    ReplyDelete
  5. salam nisah
    Ta dah halau spaider tu jauh jauh.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..selesai sudah ye Nisah...awat tak pesan kat akak suh halau spider tu..hi hi.. Err apa berita tak gembira tu? WeChat la...

    ReplyDelete
  7. spider tolong cover takut cicak masuk....hihi...

    CiM pown kdg2 mengabaikan jugak blog sbb byk sgt hal yg nk dibuat

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. thank you thanks you daun keladi.
      nanti click lagi
      hehhe

      Delete
  9. background dah tuko putih ye.. mmg puteh bersih like putih2 melati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang.. warna putih tu warna testing je.
      masih under renovation lg ni hehhe

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email