Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, May 23, 2013

Review 2nd Episode - Beliau (......)

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

beliau, seseorang yang tidak pernah kami bersua muka. kami berkenalan di alam Blog ini kira-kira pada Oktober 2012 yang lepas. menjadi follower yang ke 63. Orangnya bersederhana. Tutur kata yang biasa-biasa. Mudah di buat gurau. Dan setiap kali meninggalkan jejak, pasti dimulai dengan huluran Salam yang ikhlas dari ini. Blog Nya biasa-biasa aja, tiada gosip-gosip panas. info-info yang menarik. pesanan yang menyentuh hati. Nasihat yang bermanfaat. Dia. walau jauh di mata tetapi terasa rapat dengan diri ini. seringkali memberikan kata-kata semangat. Positif belaka. Gurau senda yang meluruhkan duka. 


Dia juga, sebahagian dari guru untuk Nisah meneruskan berblogging. Dalam diam, caranya buat hatiku menjadi pengintip rahsia beliau. Sedar tidak sedar, dari gaya blognya membuatkan dia menjadi inspirasiku. Entah dari mana datangnya rasa, tanpa dia ku rasakan sepi seketika. Ada sayang yang tersemai dalam Jiwa. tanpa kelibatnya hati ini dalam kerisauan. pelbagai soalan menerjah fikiran.

DIa, akak doakan awak sentiasa ada. Terima kasih menjadi sebahagian sumber inspirasi. Mencari jalan tatkala kaki rapuh melangkah. terima kasih kerana tunjuk ajarku, bagaimana ingin beramah mesra. walau dalam diam, awak buat akak sentiasa belajar dan terus belajar untuk berada pada ketika ini. 


Pasti ramai yang mengenali dia, kerana dia sentiasa ada di setiap kotak komen mu.. dan kerana inspirasi dari dia. kotak komenku sudah mula berisi. hehehe walau dalam diam, akak turut berbangga dengan cara mu. Terima kasih, ajariku.

Click Image. pada sesiapa yang ingin kenali beliau.

dAn dialah "beliau" yang Nisah maksudkan. terima kasih pemilik teratak ♥Cintai Aku Seadanya♥


>>> sHiEmaCma http://shiemacma.blogspot.com/ <<





(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 
terima kasih Cma. kerana menjadi guru terbaik untuk akak. 
walau dalam diam, walau tiada siapa yang tahu
Cma sentiasa buat akak positif . Lega. (^_~)



13 comments:

  1. saya tak kenal dia lagi.. nanti bolehlah saya intai²...

    ReplyDelete
  2. nk berkenalan jugalah dgn dia,..ehe

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...dlm blog ini boleh juga menjalin ukhuwah sesama kita kan sis?
    walau tak bersua muka, tapi ikatan tu dah ada...
    nti akak terjah blog beliau...:)

    ReplyDelete
  4. SWEETNYA,NAK SINGGAH LA DI BLOG ORG YG BERTUAH NIE..

    ReplyDelete
  5. Bagus blogger mcm nisah yg menghargai kawan2 blogger juga...

    ReplyDelete
  6. salam nisah….wah specialnya 'dia'…..btw bagus nisah ni appreciate seseorang mcm ni. tapi tule nisah ni pandai berkata2 jadi org yg baca pun cair. ohw btw nampak gambar profile kros gak le awal2 ru.hehe

    ReplyDelete
  7. kdg2 masuk dan baca entri...jd silent reader hehe sbb buntu nak komen apa..

    ReplyDelete
  8. memula lagi deqla dah tau sape orgnya bila nisah sebut dia selalu bg salam.. bagus kan cma ni... blog dia juga mcm blog nisah antara yg wajib deqla singgah baca..ada dlm bloglist... ;)

    ReplyDelete
  9. as-salam.
    singgah petang.. nti singgah lain :)

    daaa..

    ReplyDelete
  10. dear... deqla tau nisah pun pencinta kucing mcm deqla jugak.. thanks sudi memahami.. ye betul tu.. airmata yg jatuh krn kucing bknnya dibuat2.. mmg deqla nanges masa tu.. meraung nk blk rasanya.. ada sorg blogger tu sygkan kucing jugak, so deqla luahkan kat dia masa tu jugak.. terharu deqla baca komen nisah.. terima ksh byk2 yer.. sebnrnya deqla amek masa lama nk citer.. takot xde yg paham.. takot org pikir bkn2 plak.. psl kucing pun smpai mcm tu skali.. td pun ada yg komen agk buat deqla terkilan tau..xpela mgkn dia x phm kan..siyes memangis deqla masa baca komen nisah tu..ye deqla ingt komen yg mana nisah ckpkan tu kat blog kak tihara... thanks again dear... ;)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, akak pun baru kenal dengan Cma tahun ni..Cma memang friendly, komen dia memang menghiburkan, entry dia bersahaja dan dengan gaya tersendiri..I like :)

    ReplyDelete
  12. salam kak nisah manje3..
    heheh..bertuahnye beliau tu...

    ahkak ni.. suka buat cma rase malu2 miawww.. mencik tawwww...hihi..
    kak nisah syg...adehh..terima kasih utk entri ni... tak sangka ada yg menghargai..
    insyallah..selagi diberi keizinan untuk jari jemari melayangkan komen ke sini.. pasti cma ada..
    cma bukan guru ..kita same2 belajar .. huhu..

    sedih sbb sebak sbb terharu..
    sygggg kak nisah.. :)

    hrp kak nisah tak jemu utk terima komen dr cma lagi utk kesekian kalinye...

    ReplyDelete
  13. uols yg ngade puji2 iols pun same.. terima kasih!
    mabruk.. sayang uolsss jugak.. hihi :)

    terima kasih..jazakallah :)))

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email