Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, May 24, 2013

Jumaat + Public Holiday....

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

hari ini hari JUmaat, Salam Jumaat yang Penuh Barakah buat semua sahabat-sahabat. 

sempena cuti awam ini, ke mana langkah anda ?
kalau di tanya, langkah kami suami isteri ini. sebenarnya kami tidak ke mana-mana.


memandangkan ENche Hubby hari ini mengikuti Kelas Darul Syifa' nya manakala Pn. Wifey, ingin uruskan hal-hal rumah. banyak benar yang ingin diselesaikan  hal anak bulus pun secepat mungkin diselesaikan. tak sanggup nak tengok mereka tergaru2. risau jugak hati ini. sebarang kerja perlu disiapkan. esok kami akan survey-survey kedai kereta. (bukan nak beli kereta) tetapi cadangnya nak cat balik warna Mista Proton kami tu, gayanya sudah lekang dek matahari, reput dek hujan. sementara ada wang berbaki seringgit dua ni, boleh juga di bawa bayar upah mengecat. 

Penawar Syifa' Jiwa Nan Gelora...



Fadhilat Selawat Syifa:
Setiap lepas solat Subuh dan Maghrib dibaca 3 atau 7 kali Selawat ini, kemudian sapu ke muka dan seluruh badan.

1. InsyaAllah, akan sentiasa sihat
2. InsyaAllah, akan terhindar daripada penyakit berat dan merbahaya
3. sukar dipengaruhi oleh anasir buruk dan tidak sihat. 
4. semuanya Dengan Izin Allah


5 comments:

  1. nak cat keta caler apa tuu nisah

    ReplyDelete
  2. jaa hari keje... x gi kemana pon... tp start esok terus bz ngn undangan majlis kenduri rakan2...


    p/s : nak cat kaler aper lak tuuuhhhh....

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Nisah TOmey2...
    huhuhhuuu..cma coti dok umah je..

    *Selawat shifa ni selalu baca.. alhamdulillah... mudah dan senang hafal.. :)*

    dah decide ke nk tuko kaler ape utk mr proton tuuuuu :)

    ReplyDelete
  4. hari ni dah isnin.. terlmbt singgah..hihi.. terima kasih nisah utk perkongsian yg bermanfaat ni... =)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email