Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, May 2, 2013

Cemburu TAk??

Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)


Assalamualaikum... Selamat Hari Pekerja,  buat semua orang. Termasuklah Surirumah Tangga. Ya, anda jugak  Pembangun negara yang amat kami hargai. tanpa anda, kami juga tidak mampu berdiri di sini. (ucapan buat mak dan ibu, sebab mak dan ibu pun surirumahtangga sepenuh masa) kerana pengorbanan beliau, saye mencapai kejayaan seperti ini. Tanpa pengorbanan anda dahulu, siapalah saye sekarang. Tanpa perhatian ibu, pasti saye tidak berdiri di sebelah suami saya yang baik ini. Terima kasih. 

Hari ini, nisah tak berjalan-jalan. duk umah je. Nisah berjalan-jalan kat fB je . Nisah jumpe ni :

Husni : Ayang cemburu ke?
Husna : Tak.
Husni : Ayang macam cemburu jer abang tengok.
Husna : Tak.
Husni : Muka ayang masam jer, mesti ayang cemburu nie.
Husna : Takkk.
Husni : Betul ker ayang tak cemburu?
Husna : TAKKK.
Husni : Abang tak percaya. Ayang nie mesti cemburu nie.
Husna : BERAPA KALI AYANG NAK CAKAP, TAK!! TAK LAH!!!
Husni : Kalau macam tu boleh tak ayang bagi ciuman kat abang.
Husna : KENAPA MINTAK KAT AYANG PULAK?!!! PEGILAH MINTAK KAT PEREMPUAN2 YANG 'LIKE' STATUS ABANG KAT FACEBOOK TU!!!!!
Husni : Haaa, tengok tu, cemburu la tu..!
Husna : Tak. -.-'

cemburu itu perlu kadang2...



miahahahhaha, pernah berdialog seperti ini?
mengaku ajelah !!!!


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
Pn. Wifey, selalu buat dialog macam ni.
mulut tak ngaku, dalam hati bersimpul cemburu.







14 comments:

  1. hehehe, tak nak ngaku yer...
    kalau saya, hubbby yg lebih cemburu... tapi takpe, cemburu tanda sayang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan, hubby nisah jenis cool sket..
      tp nisah memang jenis jeles punye isteri hehhee

      Delete
  2. cemburu tanda sayang kak.. hehhe.. mesti ada cemburu kan.. lau tak ada rasa cemburu tue tak dulik namanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, kalau tak dulik lagi saket hati kan?
      hehe

      Delete
  3. salam kak nisah manje2... :)

    hihi;; kelakar tp sweet je dialog tu...
    errrr...time cintan cintun dulu pernh la brdialog gini...
    skrg dh jd suami x de dah....kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Cma cumel-cumel.
      aduhai dik, akak sehingga kini kuat cemburunya.

      bertuah suami Cma, tak susah hati dia ye.. (^_~)

      Delete
  4. huhuh..refresh 2,3 times..but nuff still error...
    cannot 'click.click'... huhuhuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang, sekarang dh tak error lagi.
      huhu error sebab akak salah masukkan id.

      tu lah, byk akaun nuffnang. tu yg konpius sudah. miahahhaha

      Delete
  5. perempuan..lain dimulut lain maksud dihati..walau susah dimengerti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, perempuan susah nak berterus terang
      suke gune bahasa kiasan *berkata pd diri sendiri juga* hehhee

      Delete
  6. hehe..byk kali TAK..
    betul tu ..cemburu kan tanda sayang..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punyela tak nak ngaku... heheh
      pedahal memang ye pun..

      Delete
  7. cemburu berlebih lebihan jgk tak bagus dlm perhubungan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Alhamdulillah, setakat ni nisah tak berlebihan lagi hehe

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email