Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, May 16, 2013

Retak Menanti Belah

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . semoga apa yang di lalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...


itu lah dia, bila selalu bersama, terlalu LAMA bersama. pasti ada yang serba yang tidak  kena. ada yang pincang sana sini. ada yang pasang surutnya keadaan. Dan dugaan datang bersilih ganti. perlu hadapi dengan hati yang terbuka. menerima dengan berlapang dada. Bersyukurlah ujian itu kerana Ujian itu mampu untuk bahu memikul. Bukan merungut, sekadar cerita. tanpa dengusan. 

Sayang, sampai disini sahaja hubungan kita. tatkala hati ini melepaskanmu, bukan dengan rela. namun apakan daya. sudah tiba masa kita untuk berpisah mati. takkan bertemu lagi. 






















say "SAYONARA" to my Cermin Kereta. Kena ganti yang lain....







(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>terkilan jugak, sebab person yang buat ni langsung xnak serah diri.
langsung tak bgtau, masuk je kete, tgk2 cermin dah retak .
terus tengok kat tingkat atas yg sedang buat renovation.
adakah ini hasil dari mereka ?? 







19 comments:

  1. kena apa nie? ikut belakang lori ke..hehe..redho ajela..setiap sen yang masuk bukan semua hak kita kan..Allah begitu cantik susunanNya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nah, ni kena batu dr tingkat atas.

      Delete
  2. Salam Kak Nisah Comel like Oreeennn!..

    Oh My.. teruk retaknya.. :( sape la yg punya keje ni... tak pasal2 kita plak yg tanggung akibatnya.. sabarlah menempuh dugaan wahai kekandaku..
    nmpk gaya lepas ni kene cari tempat yg lebih safe utk park kekasih hati...

    *hmmm, klu ade batu or benda berat2 jatuh mesti ade kesan kotor kat cermin..tgk mcm berlubang.. hmmm...musykil*

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Cma shayang..

      tu lah, memula tgk tu akak terkedu jap.
      terus call hubby, siap mms gambar lagi.
      hehee. maklumlah tu kete dia kan..

      >> akak rase tu mcm batu je.. tp tak berlubang tau..
      hari ini esok lusa, akak bwk motor g keje. nasib lah ade motor tu..

      Delete
  3. kak nisah..cane akak buat box2 putih kat entri dan widget2 tu ye..
    terkenan sungguh cma nk buat.. sbelum ni try buat, tapi habis semua background kaler putih...die tak terpisah cun mcm yg akak buat ni..

    bisa nolong enggak? ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap ye Cma, akak tengok balik layout akak tau ...
      nanti akak update kat Cma tau.. (^_~)

      sekarang nk bg jawapan , akak pun dah lupe hehhee

      Delete
  4. Kalau Nisah rasa confirm kenapa tak buat aduan ke Majlis sebab mereka nak renovate pun kena ada kelulusan dan buat safety pada sekeliling. Tak pun tunjuk pada mereka tak kan nak lepas tangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak, atas cadangan tu.
      nisah akan bincang dengan suami..

      Delete
  5. betul kata kakzakie tu nisah..acik dulu..orang potong rumput..tak mengaku..tapi dah terang2 dia yang potong rumput..batunya terbang masuk ke porch rumah..kena cermin kereta berderai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih acik, habis. kete acik tu org tu tanggung ke?

      tak mengaku, sebab takut nak bayar...

      Delete
  6. la,nape tu..sabo je la kan,nk kene ganti baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm memang rezeki duit ke situ ler. hehhe

      Delete
  7. macam kena batu ni..dasyat, sabar ea nisah..
    boleh claim insurans kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg kata kena batu.
      err nisah tak sure bole ke tak.
      tunggu hubby balik dulu

      Delete
  8. alahaiii... teroknye retak... hurm duit lagi....sabo je la...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. mcm tau2 je nak dpt gaji dah ni hehhe

      Delete
  9. kesian plak..mcm mana lah boleh jadi mcm tu...mgkin btl kena something dr atas kot Nisah..
    sabo je lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, ade renovation kat tingkat atas tu
      tp dorang xnak ngaku pon..

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email