Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, May 27, 2013

Ohhh Tidak Mahu ....

Dengan Lafaz ..... 
Assalamualaikum WBT. ... >> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Tidak mahu bertemu Isnin. kenapa?

kerana hari Isnin adalah hari pertama bekerja.
memandangkan saya hanya makan gaji sahaja
gagahkan juga kaki melangkah walau terpaksa
apakandaya, belum rezeki nak jadi boss besar...

ye dak ? ke ada yang sangat bersemangat bertemu MONDAY (-BLUES) ??

cerita kosong. - review cerita minggu lepas aja lah ya.
SIKUTU PADA SIBUDAK BULUS. -- nampak hasil dan kesan-kesan perangi kutu habis-habisan. telah di sembur dengan FrontLine. seminit dua sahaja untuk bertindak. lega. bangun pagi belek2 , dah xde yang hidup. yang tinggal telur. So aktiviti weekend, acara memandikan mereka dengan Syampoo Khas. kena tunggu esok lusa, hasilnya bagaimana. kalau tahun lepas, selepas sembur FrontLIne, mandi. kutu hilang serta merta. hati lega dan dapat ketawa. tetapi kali ini . harap begitu juga.


SI KERETA YANG RETAK CERMIN SERTA CAT BARU. -- sudah survey harganya. waduhhhh. makan ribu-ribu juga. cat sahaja sudah RM2***.00. si cermin sudah RM6**.00 . yang tertanggal. yang terkopak. yang itu serta yang ini sahaja sudah RM1***.00 . tolak tambah, bahagi darab. sudah mencecah hampir-hampir RM4***.00 . waduh waduh. kepala pusing. yang pasti kepala hubby lagi pusing pusingan ya. kepala Pn. Wifey  tidak berapa nak pusing sangat. hehehe

makanya, Pn. Wifey nak "tunjuk muka"  ke rumah anda. Anda buat breakfast tak ?? 




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> aduhai duit. berapa banyak pun berada di poket, banyak itu jugalah harus di laburkan. 



12 comments:

  1. Salam Kak Nisah Cute LiKe tOmO.... ^^

    Wahai 'ISNIN' Daku bukan tidak menyukai mu.. Tapi Daku Suka Jika Monday Dituko Kpd Sunday.. Miahaha...
    *ketuk pala cma sendiri*
    Oh MOnday >>>mengeluh ckit buleh tak?<<<< :p

    Alhamdulillah...
    Legalah hati Ummi bila anak2 bulus bebas dari kutu ye..
    Yg cma dok kata nk tlg cari ari tu.. tak tercari2 pun kak..mahapkan saye..
    masa yg sgt limit nk ke Sunway Pyramid.biarpun hanya kena menapak setapak dua dari Library ni ha.. huhu..

    Waduh... 4K kak? bikin gugur janggut kedengaran...
    Sabar.. Sabar.. huhu...

    cma baru nk mengendeng akak bekpes ape pg ni.. lapo... huhuh..nk bgun sahur pagi tadi terrrrbabas..*konon nk pose sunat*

    ReplyDelete
  2. Note : Entri yg jiwang ala2 kuciwa tu..sebenarnye takde ape2..
    ada yg cma copy dan cma men sesuka hati tambah2 sendiri..
    sbb bila cma baca balik, terkesan sungguh dihati..
    bila rasa down,rasa nk menangis cma baca... muhasabah diri...
    entri tu dah diasble comment.. komen akak je yg ade kat situ..
    hehe.. thanks kak sudi baca dan komen.. terharu sbb akak concern kat cma..
    insyaAllah... cma takde ape2...

    ReplyDelete
  3. sabar ye dik ...
    sib baikk akak x kerja di pejabat dah ;)

    ReplyDelete
  4. 1. Lama-lama hilanglah kutu tu semua.

    2. Itulah Nisah tak semua milik kita akan kita dapat miliki 100%. Ujian ini menagih kesabaran. Mereka yg menjadi penyebab pasti akan menerima balasan tak sekarang tunggu di akhirat kelak... Jadi saham akhirat tu Nisah..

    Kesian hubby Nisah kena bayar semua itu kan.. nak buat macam mana.

    ReplyDelete
  5. minum air kosong jak tadi..

    wah banyaknya jumalh rm tu..memang memusingkan kepala..

    ReplyDelete
  6. tak berapa nak pening pun..pening juga sikit ye NI

    ReplyDelete
  7. duit mmg gitu lah, kdg2 kalo kena part yg bertindan spt roadtax/insuran kete pastu ada hal2 kecemasan lain (cth : kete rosak/brg letrik rosak) mmg haru gak laa bulan tu... jaa penah kena mcm tu..

    ReplyDelete
  8. pusing-pusing macam gasing gasing..hahah nisah tau lagu sapa tuu..ehhehe... saja nak buat nisah lagi berpusing.... mg semuanya cepat diselesaikan yew...

    ReplyDelete
  9. nti lama2 kutu hilang lah kan..hehe..
    uiks! banyak juga nak guna pulus utk keta tu ye Nisah.. sabar lah..mmg pening juga tgk angka nak habiskan tu...hehe

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah... hari ni deqla x monday blues...wlupun 3 hari bercuti...hihi...

    ReplyDelete
  11. owh susah juga ya nk jaga kucing ni...

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email