Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, March 20, 2012

erm...........

entah kenapa perasaan semakin hilang.. mood sedang berenang-renang di tengah lautan,
 terus tergapai mencari jalan pulang ke persisiran..

satu perasaan yang sangat sukar di fahami,
masih belum terlihat jalan untuk kembali..

masih dan terus mengharap agar Dia kembalikan perasaan ini yang semakin tenggelam..

dan perasaan itu telah buat saya semakin penat memerah inspirasi
penat memetik alunan keyboard ini untuk
menceritakan sesuatu yang terbuku didalam hati...




17 comments:

  1. dtg bulan kot.. biasa la kita ni, ada ketika mood kelaut kan :)

    ReplyDelete
  2. wah2.... pandai berpuisi cam ina yer :)

    ReplyDelete
  3. oh luper,
    one more thing...
    kalau u dolo x-TCS... do contact me :)

    ReplyDelete
  4. Nureen: datang bulan .. jauh lagi nk smpi tu.. tp serius mmg xde mood arini, BW pon lambat :)


    eB ezrin: alahai, tak pandai sangat.. sesekali je die datang menerjah.. kak ina lagi pandai.. tergoda dgn penyusunan kata-kata.. alaa nisah bukan x-TCS.. hahha tapi kakak nisah x-TCS, tp x pasti la bagde sama ke tak :)

    ReplyDelete
  5. nisah soklan mn dolo...
    muker sgt2 familiar :)

    ReplyDelete
  6. eh skolah la... aduyai... hik3
    ya ampunnnn....
    mmg ipoh jati ke pe?
    leh kenalan... ;p

    ReplyDelete
  7. eB ezrin: nisah dulu kat Guru Nanak. SMKDAS & Seri Puteri :)

    tapi kalau badge gan kakak nisah, mgkn bole kate familiar kot.. sbb muke kami dkt2 je, beza kaler kulit je muahahaha

    yes anak jati ipoh, nak kenalan?
    alahai.. tak cukup tapak tangan, niru saye tadahkan.. :D

    ReplyDelete
  8. kan dh agak dh...
    musti kiter satu skolah punyer
    (adeh... punyer la konfiden... ha ha ha...)
    bkn aper... rsnyer nisah nih mmg besa tgk la... batch my sis rsnyer?
    cer citer... sok leh soreh2...
    (ayat wat ina jeles... ha ha ha)

    kami adeq bradeq sumer skolah rendah berguru nanak... betoi nih...
    skolah mngh baru msk TCS... haaaaaaaaaaaaa... dpt clue dh?

    ReplyDelete
  9. eB Ezrin: heheh kami pon adik beradik nisah sume sekolah rendah kat guru nanak.. cume beza antara kami 6 tahun..

    bole tahu tak eB ezrin skang umor bape? ntah kite pernah terserempak kat sekolah tak?

    ReplyDelete
  10. alahai, x dpt clue lagi yer?
    hmmmmmmmmm....
    nizah satu batch ngan eB...
    nisah satu batch ngan my sis... ELLIA.... knl x? (",)
    dolo eB BFF shahril zubir... nebor korang kan? hik3... tu dier. pnjg lebar dh... hik3

    ReplyDelete
  11. hahahhahhaha kenallllll!!!!!!! dolo2 duk kat tengku hussien kan.. err kat area pasar malam ahad tu (skang tapak tu dh jadi bangunan kan..) kalao kakak ellia tu mmg kawan kak nizah

    hahhahahhaha ni tgk muke anak memang tak pasan.. dh terpandang muke mamanye baru pasan....

    sebelah kampung je kite ye....
    Ya Allah keciknye dunia...

    ReplyDelete
  12. ha ha ha,
    kecik kan dunia?
    tuh yg ms ina bagitau, eB dtg jenguk trus cam muker... :)
    tengku husin yer?
    wahhhhhhhhh sgt2 kngn rumah tuh, walopn kami lamer dok kat tmn mas, buntong.... kalo balik ipoh, ader gaks lalu, len dh tempatnyer kan?
    nizah sihat? musti tamai & dh bsr2 anak dier kan?
    kat amner yer dier? kalo x sebb shahril, x knl gaks nizah tuh sbb dier pendiam... tapi comel :)

    ReplyDelete
  13. hehhee mase kecik kecik dulu penah g beraya kat umah kak eB tu, ikut ellia... tu yg bole ingt duk tengku husein tu.. pastu dh lame2 x nmpk dh..

    bertahun2 dh x jumpe.. rasenye last jumpe ellia die bgtau, die praktikal kat tv3 kot.. (errr x ingat dh) .. skang dh jadi guru die ye..

    kak nizah skang duk kat chemor.. anak die kecik ag, sulung br 3 tahun.. yg number 2 nak masuk 2 tahun ni...

    skang akak dh duk mane?

    ReplyDelete
  14. eh seruper plk kami.
    eB pn anak 1st baru 3 thn. yg ke-2 nk msk 2 thn... hik3...

    balik ranyer leh la kiter jumper yer?

    aah El x larat dh nk keje kat tv3 tuh... ssh nk cuti... jadi cekgu balik skerat ari. ;p

    ReplyDelete
  15. a'ah, agaknye anak-anak lahir sma tahun kot.. hikhikhik

    ha bole2 jumpe.. no problem :)

    senang keje sekerat hari, cuti pon senang.. tV3kan syarikat besar, mane ade stop 24hrs bergerak je..
    hehhe

    ReplyDelete
  16. kalo kami sampai langkawi nanti, nisah bwk jln boley? ;p

    ReplyDelete
  17. boleh sangat2.. nak duk rumah nisah pon takpe.. :)

    nanti kalau bercadang nak datang, bgtahu la ye.. bole jalan2..
    makam mahsuri & kilang gamat dekat je gan umah nisah hehhee

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email