Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, March 1, 2012

oh hujan!!!


bile hujan lebat mula mencurah ke bumi.. hanya TIDO je yang selalu di fikirkan..
duduk senyap-senyap bawah selimut, main guleng-guleng dengan anak (kalau ade anak), main guleng-guleng gan enche hubby (kalau ade hubby) atau main peluk-peluk dengan bear-bear atau bantal bucuk (yg ni harus ada dalam bilik @ rumah ye) tapi berlainan pulak dengan kesayangan ummi si Meooww seekor.. die menjadi seekor penanti hujan yang setia (^_^)


menanti / melihat hujan (dihadapan parking)



percubaaan ke arah hujan

testing testing 1 2 3

masih dalam keadaan control / sabar

cak!!! meoww lompat ikut pagar tepi, kuar ikut pagar depan (umah jiran belah kiri)

ummi nampak, terus suh die balik, die pon balik berlari2 kecil ikit ummi dari belakang balik umah sendiri ikut pintu pagar

tetapi, hal lain pulak yang di buat..

mula-mula ingatkan die saje tunggu hujan brenti sebab nak g poo poo
rupenya die ada agenda lain ye..

lompat pagar ke umah jiran kanan.. untuk minum air hujan (agenda yang sebenarnya)

selesai sudah meneguk air hujan, baru die masuk umah


melepak-lepak selepas jilat bulu yang kebasahan terkena titik titik hujan

Pada awalnya, ummi ingat die susah hati sebab nak g "poo poo", mana ummi tak fikir macam tu..
hari2 ummi g keje, ummi tinggalkan die dalam umah, tapi bukak tingkap dapur utk die keluar, tapi si  Meooww die hanya bole keluar ikut tingkap tapi tak boleh masuk ikut tingkap (err mungkin sebab faktor badan die yg tak melepasi grill tingkap tu kot
, sebab kalau dr dalam, die lompat ke kabinet dulu pastu baru masukkan badan ke celah grill then terus lompat ke luar, tapi kalau dr luar xde kabinet, maknanya die kena lompat ngam2 ke celah grill tu, mgkn die tak buat sebab badan die tak muat. beberapa kali ummi nampak, bile nk lompat je dr luar mesti kepala die terhantuk besi grill tu), kebiasaanya bile petang, die akan tunggu kami dpn pintu umah atau dia duk melepak bawah ampaian, bile kami balik, bukak pintu die akn terus masuk umah.. tapi 2-3 menjak ni die memang tunggu kami kat pintu, tapi bukan tunggu depan pintu luar, tapi die tunggu depan pintu dalam rumah (maknanya die tak keluar rumah sepanjang kami pegi keje), kebetulan malam tu hujan lebat.. erm ingatkan die duk luar nak g poo poo, rupenye agenda ke lain pulak si Meooww ni, tak pe lah Nak.. minum air hujan ye (Rahmat).. semoga Meoww tak notty2 ye.. sejuk ummi jaga meoww sesejuk air hujan yang mengalir tu..

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email