Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, March 6, 2012

huwaagrhhhhhhh


muke sangat penat :p


oh no!! enche hubby baru lepas call bg tahu
hubby : "awak, abang ambil lambat sket ye"
me : "kenapa lambat???"
hubby : "ada keje sket"
me : "alaaaaa lapar laaaaa"
hubby : "pergi la beli roti"
me : "ermhh kul bape lambat tu?"
hubby : "dalam pukul 6.30.."
me : "what????   6.30??????" blurpppp
di saat itu terasa nak balik jalan kaki jer, sebab perut memang dah lapar.. terbayang2 mee goreng panas.. kalau dapat makan mee goreng time sejuk2 ni mesti sedap & layanzzz kan??
erkk tapi mee goreng tu bukan saye yang goreng, saye mahu makcik kedai yang goreng ngeh ngeh ngeh
sudah tiba masa saya menge"pau" duit enche hubby *(denda amik lambat)


saye lapar!!!!!!!!


tapi apepun yang berlaku, saye sangat penat & lapar saat ini, hari terakhir bekerja.. harus siapkan semua keje2 yang ada, supaya bila kembali selepas bercuti, keje tidak terlalu banyak harus di selesaikan..


esok, saya bercuti (annual leave) 3 hari
mau ikot enche hubby pergi outstation (^_^)
sepatutnya kami pergi petang ni, semua dah siap.. me pon dah siap segala bagai..
tapi tetiba tak jadi pulak, akan di postpone esok pagi.. so esok lah kami bertolak ye..

mizz Meooww? memula bercadang nak anta kat Pet Hostel je, tapi bila di fikir2kan masa tak sempat nak hantar die, jadi solution yang kami pilih adalah..
kami beli jenis pasir untuk kucing tu (hahaha tak tau la ape namanye)
RM11.40 tau ada wangian Lemon (memang best baunya)
kami letakkan dalam Litter Box, harap-harap Meooww dapat Poo Poo dalam Litter Box (atas pasir lemon tu)
kenapa kami buat macam tu? sebab kami akan tutup semua pintu & tingkap, maka terkurunglah Meooww di dalam rumah, selama 2 hari (itu bukan kejam tau!!!!) tapi kami kesiankan die.. sebab kalau kami bukak tingkap, die hanya boleh kuar ikut tingkap, tapi tak boleh masuk ikut tingkap (biasanya, kalau die kuar ikut tingkap. petang2 die tunggu kami kat depan pintu umah, dan die masuk ikut pintu sama kami)
oleh di sebabkan kelemahan Meooww macam tu, terpaksalah kami tutup sume tingkap supaya die tak keluar..

pagi tadi, nisah ada la bercakap gan Meoowww
"Meoowww kalau meoww nak poo poo, meoowww poo poo dalam litter box ni ye" (sambil nisah tunjuk dan genggam pasir tu ke arah meowww..
meowww sekadar memerhati gelagat & mendengar kata-kata ummi die)
tetapi ummi tak pasti samada die faham atau tak?

test pertama: hari ini kami telah menutup semua pintu dan tingkap.. (mesti meooww tak boleh keluar, ummi nak tengok hasilnya.. adakah meooww akan berlari keluar sewaktu kami balik nanti atau, die dah mula poo poo kat dalam litter box tu)
kalaulah meoww tak pandai poo poo dalam litter box tu macamana?
adoii harus di fikirkan solutionnya malam nanti (setelah nampak hasil 9 jam)

hasilnye  >> the next entry coming soon



2 comments:

  1. Dik!!
    Makanan meow camana?!
    Dh tggl siap2 erk?!!
    Alahai cian meow ummi & walid tggl dia..
    Jgn nakal2 meowwwwww.. ;)

    ReplyDelete
  2. dah tinggal siap2 akak, skang ni senang sket.. die xnak mamam yg basah.. so bg yang kering.. buh 2 pinggan penuh.. hehehe.. kena tinggal.. x sempat nk beli cage die :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email