Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, March 29, 2012

makan2 sempena besday

happy besday to my dear enche hubby Mohd Idham Bin Hj Khamis, semoga beliau sentiasa di rahmati Allah, di murahkan rezeki dan berbahagialah sentiasa..

muke orang aambut hari jadi, nampak  benor sangat tak ikhlas nak bergambo tau!!
tawu la.. mike tu tak suke bergambor.. cer senyum tu bior ikhlas.....

sempena hari jadi beliau, kami menyambut berdua sahaja, sekadar makan-makan sahaja..
cukup lah.. tidak perlu buat besar2 kan, kami telah berkesempatan menyambut di

<>
<>

fair cafe~western, arabic & indian cuisins.. macam-macam adoooo

menu
pilihan enche hubby ~ Biriyani Kambing.. kambing ada didalam kelompok nasi

pilihan si owner blog - Biriyani Ayam.. ayam jugak didalam kelompok nasi

haaaaa nak tengok gupe si kambing & si ayam?
ini lah gupenye setelah nisah asingkan daripada nasi..

 haaa tengok, segedabak tulang kambing die bagi..
bile makan ni, cde dah nak pakai sudu garpu, pakai tangan je senang nak mengegetnye hehehe

air pilihan kami ~ Lemon Ice Tea & Fresh Watermelon Juice.. memang pure.. minum air tembikai gupe makan tembikai jeeee


orang sibuk makan, saye sibuk bergambar...



asyik asyik gambar makanan je, haruslah di selitkan muke comot owner blog ni
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............. (^_^)


dan setelah setengah jam berlalu... inilah hasilnya >>>>>> tengok kami makan licin tauuuu


 wajah kami yang sangat ceria bila sudah kenyang. erkkkkkkkkkkkkkk Alhamdulillah...

enche hubby, dah kenyang sibuk gan henpon die, bini kat dpn mata tak di beleknye.. muahahhahahaa
dalam kami bergembira, ada juga yang tak dapat ikot kami menyertai hidangan Arabian ni..
siannnn dieeeeeeee kena duk umah...
nak tau sape???



ini lah budah demok yang kami tinggalkan kat rumah, bagi makan Whiskies ajeeee
uhuk uhuk.. cian anak ummi kena tinggal yeeeeee

tapi kami tetap bawak balik sesuatu untuk di nikmati bersama si budak demok ni..
kami bawak balik kek chumel..
Blackforest Cake...
sambil2 kami makan, kami suap meoowww, laju je dia makan, sedap & die suke kot..
okey sayang, nanti besday meooww ummi beli kek ni ye..
kite celebrate tau!!!!
tak pon kite tunggu gaji walid, kite suh die banje pulak..


** maaf, cerita nisah 2-3 menjak ni asyik pasal makan je kan.. maklumlah.. kami nak ke mana kat langkawi ni, kami makan aje la.. kalao ikutkan makan-makan..
confirm mau muntah kome nengok sumenye..
banyak sangat makannya..
tu lah pasal badan kami berdua, demok demok belako!!!




7 comments:

  1. bestnyer..sambut hari hari jadi ,dapat makan sekali..ehheheh..ater kome bile pulok besdynyer...heheeh...teman idok lame lagi...eeeee..bior bebenor..hehheeheh...

    ReplyDelete
  2. izan mama mia: hehehhe teman bulan 5 nanti, atee lambat lagi nak nyambutnye.. duk kire2 waktu, lambat benor ghase nak nungunye.. hehe atee mike bulan berapa??

    ReplyDelete
  3. hepi besday buat hubby nisah.
    moga lebih bahagia hendaknyer... :)
    besday yg keberaper tuh en ASBEN? ;p

    ReplyDelete
  4. eB: huhuhu terima kasih :)
    umor beliau kini mencecah 31 tahun

    ReplyDelete
  5. Nyummm~ nyummm~ lapo pulak bila tgk gmbar makanan niey :)

    ReplyDelete
  6. hepi besdat to hubby nisah, moga bahagia selamanya...
    bestnya.. tgk nasi briyani tue.. sedap nyumnyum
    simple & nice cake :)

    ReplyDelete
  7. zareliqa afiqa: kan.. nisah tgk byk kali gambo ni, terasa cam byk kali pulak nk g makannye..

    nureen: thanks nureen :) tu la , mula terliur masa nureen post entry aritu.. sejak tu g cari arabian food ni.. time baca entry tu, dah terasa kat tekak je muahahha

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email