Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, March 19, 2012

sepetang di pantai chenang

kembali lagi di minggu baru, cerita baru, pengalaman baru
mana yang dah sempat shopping hujung minggu aritu, 
pasti ada yang baju baru, beg baru, kasut baru
semua baru baru baru belaka,
untuk nisah xde yang baru, tak shopping pon ape2.. 
cume ke shopping mall beli mamam si budak demokk

alamak!!! semua dah lari dari tajuk asal pulak..
moh kita kejor balik ..
"sepetang di pantai chenang"
nisah bukan pergi berkelah, mandi manda, main jet ski, naik banana boat... tu sume bukan bukan bukan belaka, tapi nisah cume pergi cuci-cuci mata sambil makan-makan petang kat sini..

here we go!!!!!!!



saye dah sampai
memandangkan wajah si owner blog ni comot, tak mo la tampal byk2 gambar beliau ye.. kang pedih pulak mata kome kome nengoknye muke si owner blog yang comot ni (^_~) 

suasana di jalan pantai cenang (agak tenang)
salah satu kedai kasut untuk kanak-kanak (serius rabun mata nengoknye) cumel cumel belako

kami singgah di sini, destinasi kami di petang sabtu... 



 sementara menanti hidangan tiba 






pelancong kat pantai chenang ni tak pernah putus, setiap hari, minggu bulan.. ada je dorang ni

si comot tengah menunggu makanan tiba
tadaaaaaaaaa dah sampai, ini pilihan my hubby

tumpang begambo ye enche hubby
pilihan saya "sausage" (jenama RAmly punye) hehhee
sampan & laut, tidak dapat di pisahkan
kami order air yang sama "Teh Tarik"

setelah senja pun berlabuh........


kalau anda semua nak singgah di D'Grill ni, pintu nye agak kedalam..
dan ia bukanlah pintu seperti  biasa, ia sekadar sebuah pintu gerbang sahaja.. dan restoran tersebut di belakang dari sebuah Hotel.. hotel tu adalah SANDY BEACH RESORT

maknanya korang kena jalan kaki ke dalam untuk menuju ke restoran tu..
kalau nak senang, cari je bangunan ni, berhadapan dengan bangunan Sandy Beach Resort & D'Grill tersebut

nak jugak I tampal muke I yang comot ni muahahhahha

jalan-jalan kami tidak berhenti di sini sahaja..
kami menuju ke Kuah
selepas kami solat Maghrib di sebuah Masjid di kuah, kami meneruskan perjalanan
tak tahu ke mana arahnya, kami meluncur ke Jetty Langkawi.. saje lalu tanpa niat nak singgah.. 
masa lalu tu kami nampak bASKIn RobbinS..
err kalau makan aiskrim pon sodap kan.....


Brownie Aiskrim... ni ade dua jenis yang lagi satu Banana Aiskrim

ni ada nama nye sendiri.. tapi dah tak ingat la...
cume rasa nye je yang masih ingat....
kami letak caramel... huh!!! sodapppppp 


sepetang kami pada hari sabtu berakhir disini..
hari ahad? kami g mejongket lagi.. tapi nisah tak sempat nak edit gambo2..
nanti lepas edit, nisah masukkan dalam entry ye...

babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii




4 comments:

  1. yg last tue tahan.. sukanya BR..
    maksudnya kita tarikh nikah sama la kan..
    nureen 26/05/2007 :)

    ReplyDelete
  2. kan.. BR ni mmg sedap.. berbaloi harga dgn kesedapannya..

    nureen, ye memang sama.. nisah di nikahkan lepas asar.. berusia 24 tahun.. cepat je masa berlalu... tak lama lagi kite sambut annivesary sama2 ye :)

    ReplyDelete
  3. ptt la mcm pnh je dgr pantai chenang. hahaaa. rupanya nun kat sinun tu haaa. uiii, bilala i nak layan2 pantai mcm ni lagi kak oi.tunggula adli pandai berguling atas pasir baru boleh gi dating tepi pantai.

    ReplyDelete
  4. ch@: siannye die.. akak ni dh naik fenin tgk pantai.. dr mula kawen smpi skang asik duk kat pantai je.. skang teringin pulak umah tepi sungai... hahahha

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email