Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, February 5, 2012

alahai meooww ummi


alahai meooww ummi,
awak awak semua, entry last week nisah 
menyatakan nisah susah hati tengok my meoww asyik tak balik2 je umah
adoiii sampai cal mak, member.. tanye nape my meooww tak balik2 umah
tapi sehari lepas tu dah dapat jawapan
so lega hatii ummi ni..
my meoow bukan nak lari, tapi tengah "sibuk"
ermm  patut la kan...
bukan salah meoow, tapi perasaan dah mcm tu..
meoowww mesti tido berbantalkan tapak tangan ummi 

selepas 3 hari kejadian tu, my meooww dah balik umah seperti biasa
tapi kali ini ummi susah hati lagi..
alahaiiii, ape la..
susah hati sebab my meoww dah balik 
tak nak kuar kuar umah dah
duk terperap je kat umah,
die tido, bangun, makan, main kejap, sambung tido balik 
pastu makan balik, main balik, tido balik
langsung tak keluar..
yang ummi susah hati tu, meoww taknak ke kuar
g main2 ke, poo poo ke..
asyik isi je, buang tak
kang sakit pewot ke, sembelit ke..
kan susah nanti.. tapi tu la.. 

ummi & meooww

hahha cian my meoww
kuar susah, duk umah pon susah
my hubby bercakap gan meeooww ( actually nak sindir me)
"meoowww meoowww susah kamu ye, kamu kuar ummi susah hati, kamu duk umah pun ummi susah hati, ciannn meeowww serba salah ye"

huh, ayat.. memang sarcastic..

apepon, i love so much my meowww

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email