Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, February 18, 2012

tabiat baru pulak


yes.. petang-petang ni ummi nak mengomel pasal meoww lagi, meoww ummi ni bukanlah jenis aktif berlari sana berlari sini, dia jugak bukanlah jenis suka di timang2 sangat, dan yang paling penting dia adalah seekor meoww yang sangat senang di jaga, okey, ini bukan pujian yang nak menampakkan meoww ummi sorang je yang baik, konon!! tapi ni adalah kenyataan, maka anda semua kena percaya hahahaha.. tetapi dia seekor meoww yang suka buat perkara2 yang baru dalam kehidupan seharian dia.. 
untuk dua tiga menjak ni pulak, meoww ada tabiat baru 
dia suke keluar ikut tingkat bilik atas, dan dia suka lepak2 kat atas owning sebelah, 
malam pertama dia buat macam tu, memang cuak la ummi kan.. risau.. tapi dia keluar sekejap je, lebih kurang 15minit dia keluar, dia masuk balik ikut tingkap.. okey ummi diam & tak risau..
tapi dalam 3pagi, meoww keluar lagi, kali ni die tak masuk2 dah walaupun ummi dah bukak tingkap tu, mana la tau kot2 dia masuk ikut situ.. 
tapi dia masih tak balik... seperti hari2 biasa, ummi bangun pukul 6pagi utk masak for lunch utk di tapau ke opis, masa ummi turun tangga tu, ummi ternampak bayang-bayang kucing kat luar.. ummi pun melangkahlah kaki ke arah pintu, makin dekat makin jelas suara meoww sedang "megeoww" kat luar (mgkn bagi salam atau mintak bukak pontu sbb naka masuk, hahah camtu kot) then ummi pon bukaklah pintu, dan meoww tanpa lengahnya pon melompat masuk dan terus berlari ke arajh dapur (confirm lapakan), ummi bagi la dia mamam, dan 2-3 malam dia ulang perbuatan yang sama, tapi malam ke dua ummi tak bimbang dah sebab dah tahu.. yapi banyak soalan banyak jugak jawapannya, BAGAIMANAKAH MEOWW TURUN dari owning org sebelah ni? tapi sehingga saat ini, ummi tak dapat jawapannya pon, sebb kalo tanye meoww pon mungkin jugak dia jawap, tappi 100% ummi takan faham kan, tak pe la kan.. asalkan die selamat sudah...

antara gambar2 yang sempat ummi snap percubaaan Meoww nak melompat keluar >>>























2 comments:

  1. Hei meow!!
    Duk le dlm umah..
    Apa duk luor..
    Sejuk..
    Selsema nanti..
    Ummi gak susah..
    Kan ummi kan?! Hi3!!!

    ReplyDelete
  2. memang betoi akak,
    setiap minggu ade je tabiat die buat
    pas satu satu..
    minggu ni tak tau la ape pulak tabiat die hihihi

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email