Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, February 19, 2012

weekend yang sejuk

weekend yang sejuk, alhamdulillah setelah beberapa lama tanah Langkawi tak hujan, bermula malam tadi Langkawi telah dituruni dengan hujan yang penuh rahmat.. :) sangat suke tau.. sebab 2-3 menjak ni memang panas, sudah beberapa minggu dah tak hujan, panasnye jangan cite la, memang tak senang duduk rumah, sebab panas, lagi2 rumah ni takde air cond, org perak kate "hangat pijo" a.k.a "hangat pijau"..

dari pukul 9.00 mlm semalam sehingga 9.00pg tadi hujan tidak berhenti, ia tidak lebat, cuma tidak berhenti, so walaupun tak lebat keadaan tetap sejuk, sebab hujan berterusan ... bila hujan, apa yang kite nak buat?? mestila ingat nak tido kan, semua orang dah tahu, bila hujan camni, ni la waktu2 yang paling syok nak tido, ramai yang tunggu peluang macamni kan.. jangan bohong ye kalau anda kata "TAK".. ini adalah hakikat..  tapi sebenarnya nisah nak cerita kat sini adalah nisah "TIDAK BOLEH" lena :( rasenye nak nangis je, mata nisah terkebil-kebil tengok syiling, alih ke kanan, alih ke kiri, siap berangan macam-macam bagai, tapi mata masih tak mau tutup huwaaaaaaaaaaaaa nak nanes di buatnya, oh NO! bile mata memandang my hubby & my meoww serius JELES sebab dorang lena, "tanda" lena pun dah kedengaran.. kenapa mata tak mau tido di saat-saat sejuk macamni??? 

setelah apa yang berlaku this morning, so decide untuk keluar je dari bilik, bukak tv.. bancuh air.. makan roti sapu mentega jam cicah tea kosong :( memang tak best, 
oleh yang demikian sangat mengharapkan agar malam ni hujan lagi.. 
walaupun saat entry ini di taip, matahari pun sudah menunjukkan wajahnya memancarkan cahaya ke bumi :)

so, pada anda yang bershopping, window shopping (sebb dah ujung bulan), yang bekerja..
semoga selamatlah anda lakukan apa yang anda mahukan, semoga anda bergembira di hari minggu yang sejahtera ini (^_^)




Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email