Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, February 16, 2012

gamat satu opis

erm.. hari ni puan nisah nak berleter pasal opis yang gupe tongkang pecah dua hari ni (semalam & hari ni), mana tak gamat.. sume MSE (Merchant Sales Executive) dari SP, PNG, AS branch.. sume pakat2 turun ke Langkawi Branch, dorang sume nak kasi sapu bersih sale-sale kat Langkawi ni, erm.. tak kisah lah kan, kalo dorang sume nak sapu kasi bersih langkawi ni, tp penatnye den jugak, dr pagi sampai tengahari kejenye asik photostat je, macam la dorang sume tak geti nak gune mesin photostat kan??? atee kalo dah nama pon keje, huhuhu kena buat la jugakkan, kalo merungut bagai pon sape yang nak ambik peduli? okey Pn Nisah, anda di bayar gaji ye.. Sila buat kerja tanpa rungutan tau.. ehem ehem ehem, ingat Kerja itu sebahagian dari Ibadah erk maka kena la buat keje photostat2 tu walopun montot ni tak sempat nak duduk, ade ag nk di photostat kan.. dua hari ni, montot I tak sempat nak simpan lemak tau!!!
keadaan meja nisah? huh jangan di ceritakan dan di bayangkan lah ye, mmg semak & samun sungguh, dah bagai bilik kucing nak beranak. tersangatlah semaknye.. barang2 stationery sume hilang.. huhu nasib baik tak ilang terus tau, stationery tu semua I yang beli tau, gune duit gaji tau.. bawak ke hulur ke hilir, 3x tukar opis, 3x jugakla I bawak stationery yang sama, walopun ia bukanlah barang berjenama atau cantik, barang nisah tetap menjadi Pujaan Hati ku....
so for those yang pernah pinjam sume barang stationery saye, sila pulangkan sebelum saya tuntut ye...    Esok.. yes.. mereka-mereka semua masih di Langkawi, masih mahu bikin gamat ini pejabat, masih mahu buat montot I tak sempat simpan lemak, dan esok adalah hari terakhir mereka-mereka semua di Langkawi, minggu depan, dah tak tengok mereka dah.. dan opis ni kembali sunyi seperti biasa (^_^)
walaupon mereka begitu, mereka di antara orang-orang yang ceria & hardworking, merekalha di antara orang-orang yang mendatangkan sale yang banyak, erm banyak cakap, banyak buat keje, banyak berusaha, banyak komisen  & banyak gaji hehehhe
nisah? serius nisah sangat tak pandai nak buat sales bagai, penah nisah keje dulu
mintak kerani admin tapi die kate kena buat sales dulu.. huh kena tipu ke?
memangla kena tipu.. dan yang pasti, nisah memang tak mahu nak buat sales, so memandangkan begitu, nisah cume pergi sehari tu je, esok nye nisah tak dtg..
dan apabila tengok sume MSE ni, nisah terfikir, camne la dorang bole buat sales kan..
terasa ingin belajar gan mereka, tapi mereka cume sekejap je kat sini..
lagipon majoriti nisah tengok, orang-orang chinese je yang pandai sket buat sales, orang melayu ni ade la pandai buat sales, tapi macam kurang sket je kan..
siapa pandai, siapa tak pandai.. kalo belajar pasti bole berjaya kan.. macam orang tua-tua kata
"mata pedang kalau di asah hari2, pasti tajam juga kan"


2 comments:

  1. Ha!!! Boleh pon komen.. ;)
    Apa yg silap nya dik?! ;)
    Setting dia ker?!

    ReplyDelete
  2. hehhe setting akak, aritu kan nisah ade "renovate" sket blog ni, then masukkan kotak komen but kena "embeded"kan.. tp for template ni x sesuai.. hehhe skang dh tukar setting ke normal ngeh ngeh ngeh. thanks lovely sis kerana mahu testing di sini ..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email