Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, February 18, 2012

saya dah!!

saya dah!!!! yuhuuu apa yang dah? alaaa ummi DAH tukar makanan meoww, kan aritu ummi mengomel yang meoww taknak mamam, susah hati la kan, tapi setelah membaca sebuah blog yang berkaitan dengan KUCING ni, baru ummi tersedar yang makanan kering tak boleh bg meoww mamam selalu.. 
mamam meoww yang dah sebulan ummi bagi

oleh kesedaran berikut, ummi pun dah bertukar mamam meoww kepada yang basah punye, tapi yang kering masih lagi ummi bagi.. lagipun ummi dah beli banyak stok mamam kering, kalau buang sayang jugakkan.. hari pertama ummi bagi meoww mamam yang basah, dia sangat berselra mamam, memang lega sangaat tengok dia dah nak mamam , masa tu memang sangat tersedar yang meoww jemu asyik mamam yang makanan kering je kan, ternyata dia mahukan pertukaran.. tetapi sselepas 3x mamam, meoww dah mula macam tak berapa selera jugak, ummi tengok sedey pulak, terfikir jugak "nape pulak meoww ni, perasa mackerel ni tak sedap ke?" tapi ummi pun terfikir lah nak masukkan kedua-dua makanan (dry & basah) dalam satu pinggan, mungkin meoww nak mamam dua-dua kot, baru la bertambah selera kan.. so ummi pun campurkan makanan tu dalam satu pinggan, sebelah dry and lagi sebelah yang basah, tapi memang tak sia-sia usaha tu, sebab meoww memang nak mamam yang macam tu, mula-mula meoww mamam yang basah pastu die mamam yang kering pulak, akhirnya dia habiskan semua mamam dalam sekali hidang sahaja.. so hari ini, ummi sangat lega sebab meooww dah kembali mamam seperti biasa.. 

makanan meoww yang terkini 
muke meowww baru bangun tido


2 comments:

  1. Wohoooooo!!
    Makan frieskies tuh..
    Perghhhhhh!!
    Untung lah kau meow...
    Dpt ummi nisah.. ;D

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email