Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, February 28, 2012

itulah die pepatah..


"sayang isteri tinggal-tinggalkan,
sayang anak tangan-tangankan"
(pepatah orang tua-tua dahulu)

erm.. sebagai seorang anak, memang dah pernah di tangan2kan hahha dari usia 5 tahun sampai la 17 tahun.. (itu tandanya saye ni budak notty), bukan salah ibu menangankan saye, tapi salah saye yang notty & degil, BTW thanks my Mom, coz pernah menangankan saye oleh kerana tangan itulah saye telah menjadi sebaik sekarang hehehe (ye, kehangatan tangan seorang emak, takkan pernah padam sehingga ke akhir usia)..

tetapi, sebagai seorang isteri, saye jugak sering ditinggalkan ..
bukan setakat semalaman, sehari dua, berminggu tapi pernah jugak berbulan...
kalau dulu, bile kena tinggalkan, Ipoh destinasi pertama saye jejak.. (mase tu saye jadi suri rumah selama setahun), memang  banyaklah sangat masa kan, tapi skang.. setelah kembali bekerja, lagi2 jauh merantau dalam kepulauan, ia sangat sukar untuk satang Ipoh seperti ketika dahulu.. 

minggu lepas dah kena tinggal 2hari 1malam, minggu ni pon kena tinggal jugak 2hari 2malam,
ermm nak buat macamana kan, nak ikut.. kena keje.. lagi2 my bos resigned, so kena la duk diam2 kat opis tu, kena la sabar jugak kena tinggalkan macamni, nak mencari sesuap nasi, 
sungguh, untuk berjaya perlukan pengorbanan, sementara tengah muda.. usahalah selagi boleh ye... tapi sekarang nisah tak sunyi lagi..
seperti yang semua orang tahu, nisah dah ada Meooww, jadi dah tak sunyi lagi, ada kawan nak main guleng-guleng, ada kawan nak gomoi-gomoi.. Ye, saye tak sunyi lagi..

enche suami, lain kali outstation puan isteri nak ikut ye.. 

peneman ummi setiap masa

anak ummi lena, ummi bangun pon dia tak sedar

tinggallah kami berdua bersama ...




Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email