Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, February 26, 2012

blogger


antara blogger blogger yang nisah sentiasa nantikan entry terbaru adalah blogger ini barelysupermommy.com 
siapakah owner blog ini? mungkin ada diantara kita telah mengenali beliau.. mana yang tak tawu tu meh sini nisah kenalkan.. dan beliau adalah Dr Halina Mohd Yunos a.k.a Datin Halina dan isteri kepada Datuk Syeikh Muzaffar (Angkasawan Malaysia). Apa yang best kat blog ni? salah satunya, beliau sentiasa menceritakan perkembangan kehidupan seharian beliau.. of course la kan.. tu kan personal blog .. yang keduanya , penggunaan bahasa beliau.. dalam blog beliau menerapkan English Language.. erm tu yang buat nisah selalu nak baca sebab, sedikit sebanyak nisah belajar English dr beliau untyk nisah gunakan sebagai menatapkan bahasa nisah.. sebenarnya.. nisah bukan seorang yang pandai dalam berbahasa tapi sangat berminat untuk menggunakannya dalam kehidupan seharian.. dulu, masa nisah keje sebelum berkerja di MBF Cards ni, English bukanlah bahasa yang wajib di guna pakai . tetapi setelah memasuki tempat keje baru MBF CARDS ni, penggunakan Bahasa Inggeris sangat-sangat di perlukan, boleh di katakan 95% English di gunakan dalam setiap urusan kami.. huh!! sangat berpeluh, oleh yang demikan.. improvement untuk menggunakan Bahasa itu perlu di tingkatkan,.

agak-agak kalau nisah mulakan penggunakan Bahasa Inggeris kat Blog ni, boleh tak? 
agak-agak ada tak yang sudi menegur kesilapan nisah & ada tak yang sudi membetulkan Bahasa tersebut ???



Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email