Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, January 25, 2013

Aduhai MukaMukaBuku..

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
MUkaBuku ku telah di Blocked. saye ulang telah di BLOCKED!!!!!!

huwaaaaaaaaaaaaaaa !!!!! sampai hati tau !!

Rabu Yang lepas, Exec IT from hQ datang ke ofis..
katanye FireWall kami dalam keadaan kritikal...
oleh yang demikian.. beliau datang untuk menggantikan yang baru

ternyata, beliau juga membawa bersama utusan dar pihak AmBank Group supaya memblock beberapa lama web, ini termasuklah MUkaBuku..

Ihsan Puan. Google

kalau die nak block Porn Web , okaylah jugak. ni dengan MukaBuka sekali dia block..
nak buat macamana, dah protocol AmBank Group ! KATANYA!!!!!

errrr Web Anti Kerajaan pun dia blocked . 
alahai. ahkak ni bukan berminat pun politik politik bagai ni,
kalau die tak block pun ahkak tak masuk campur hal-hal BN UMno, PAS, PKR, DAP... dan sewilayah dengannya..

haaaa nasib baik dia tak blocked Blogspot kan..
kalau yang ni pun dia block jugak .. 
mau juga ahkak menangis teresak-esak sambil hentak hentak kaki..
hehehehhe...

macamana ? anda punye ofis. MUkaBuku kena block jugak tak????



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> tapiiii ahkak tetap ada solution nya..
kalao ku tak dapat berfB di pc ofis, pastinya mr. beruk & mr. lappy lah jadi mangsa
ngeh ngeh ngeh.. mulai hari ini, ahkak bawak Mr. Lappy & Mr. Beruk ke opis..
oohhh MukaBuku, tanpamu ku resah tak menentu.. hehehhe

15 comments:

  1. ala..tak pa sib baik blh bawa mrberuk n mr lappy kan :D

    ReplyDelete
  2. xde kne pun sbb gune wifi sdn bhd...hahaha

    ReplyDelete
  3. salam kak nisah yg comel mcm cma.... :p
    hehe.. dah mula masuk fb xleh nk kuar ye.. * samelah kite* :p

    cma ingatkan fb kak nisah yg kene block..upenye tenet.. huhuh..
    kat opis ni porn je yg kene block.wat mase ni access semua ok..
    bwk jgn x bwk..
    oo..kak nisah kje kt ambank ye.... ?

    ReplyDelete
  4. hehhee..kesian nya..awat smpi kena blok Nisah?? huhu..
    kat opis akak OK jer.. takdak blok2.hehe..:)

    ReplyDelete
  5. wuish. semoga cepat2 di unblock la yee :)

    singgah sambil follow sini! :) #162

    jom! http://ice-chirp-chirp.blogspot.com/2013/01/siapa-berani-sahut-cabaran-wonder-glow.html

    ReplyDelete
  6. oh mukabuku tu sgt penting skang ni ske bc dakwah sharing..pastu rujuk UAI :)

    ReplyDelete
  7. cian..fb kena block ke..
    kalau blogspot kena block juga..mesti jadi geram kan..hehehe

    ReplyDelete
  8. hehehe,masa iwa keja dulu pon manager panggil geng IT block fb.bukan apa,depa kata asyik layan fb lgsg apa benda tak buat.Pdhl dak pon.Hahaha

    Sabaq je laaa..La ni kn dh dekat nk PRU so kalu asyik layan fb lagi byk info rakyat dapat..

    ReplyDelete
  9. aduih, boleh faham perasaan tu... pernah juga opis saya buat macam tu :)

    ReplyDelete
  10. Akak dah lama takde FB.Sebenarnya bila dah takde FB lain perasaan dan dpt ketenangan gitu.Pasti ada hikmahnya.
    Akak setuju bila mereka blocked beberapa lama web tu.Mmg Nisah takkan buat perkara tak baik,tapi org lain mungkin? :)
    So lebih baik buat langkah berjaga2.Tengok saja China,mereka pun takda FB.
    Dan masih ingat lagi masa akak di Dubai, nak tengok you tube (internet dlm hotel) pun tak boleh sbb kena blocked.

    ReplyDelete
  11. kt opis akak dh lma tak bol fb... tp mujur ada ipad. hehe

    ReplyDelete
  12. ooohhhh nisah keja ambank upernya..ambank mana? hehehe..kena block ciannya...mr beruk tu apa eh? kak intan nyer opis x der block...

    ReplyDelete
  13. office sy dh lama block fb...solutionnya sama la bawak broadband ke office...xpun online pakai phone jer...xpun xpayah online langsung...haha

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email