Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, January 31, 2013

My Layer Tudung

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
ecehhhh tajuk omputeh ye ??
tetapi nisah mahu cerita dalam bahasa melayu.

begini ceritanya..
beberapa minggu lepas nisah JaLan-JaLan
kat bLog CikJi..
ha rupenye beliau ni bisneswomen. 
haishhh pucuk di cita ulam mendatang. maka lajulah Pn. Wifey godek-godek koleksi tudung beliau tu, berkenan dengan satu tudung ni. makanya.. operasi membeli belah pun bermula. email sana email sini, sms sana sms sini. maka terhasillah yang ini.

Tudung Layer 2 Tones..





sehelai rm19.00 , berbaloi harganya.
tapi masa beli ni, nisah dah cakap dengan CikJi, Pn. Wifey tak beli banyak, sebab nak try dulu sesuai ke tak...

Alhamdulillah CikJi faham & x kisah.
Jual Beli pun bermula. CikJi send ari ahad lepas. haaaa kelmarin (29.01.2013) dah sampai... tak sempat balik umah, Pn. Wifey terus menerai kat opis. 
the same time Pn. Wifey tepon CikJi bagitau yang kiriman dah selamat tiba.
hehe kesian cikJi, sebab pn. Wifey tanye kat dia.. "ada besar lagi tak size ni?" tapi cikJi kate "tu bidang dah bidang 60 dah kak, xde dah besar lagi" >> ehhh bidang 60 ke 65 ke CiKJi bagitau. tak ingat dah..


kalau rasa berkenan,
bolehlah ke laman blog CikJI
intai-intai ler mana tahu ada yang berkenan di hati anda semua kan...


image di bawah tertumpu kepada tudung yang ohsem tu.
sila abaikan muka comot Pn. Wifey ni ye....
nisah pakai brooch kat bawah, sebab tudung ni ringan.. saje letak brooch bagi berat sikit, takdelah senang ditiup angin yang tak berapa sepoi kan....

ehem ehem.. Pn. Wifey dah pakai semalam...
balik umah terus basuh. terus jemur.. pagi tu iron. hehehe tak sabar nak pakai.
gelojohkan?? en. Hubby hanya menggelengkan kepala. nak buek camno. Pn. Wifeynya memang cenggini perangainya. sabor ajelah ye... (^_~)




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> hubby berkenan.. so dia kate tudung ni lulus nak guna pakai.. hehehhhe jadikan.. kan .. kan.. errrr CikJi.. ada kaler lain tak ? purple ke, lite or dark blue ke, pink ke, grey ke, black ke, tak kisah lah warna apapun, asalkan tudung yang macam ni jugak. nanti bgtau ye... 

16 comments:

  1. comel...lama dh xpakai tudung bawal...

    ReplyDelete
  2. nisah cantik tudung tu..jenis kain ape tu?

    ReplyDelete
  3. dah lama x pakai tudung mcm ni atau bawal..asyik pakai yg awning je..bukan ope..malas nk iron.kikikikik

    ReplyDelete
  4. sy pon mls nk pkai tdg bwl.. walau hakikatnye hby suka lg sy pki tdg bwl hihi.. mls tul nk gsok

    ReplyDelete
  5. salam nisah....sorry la lambat benor kros yinggah. bukan apa semenjak dua menjak ni kami anak beranak tak sihat....mula2 mommy pastu berderet2 yg 3 org plak. hehe!!!!btw cun le tudung bawal layer tu, kros pun dah lama tak pakai bawal since dah xkerja ni. dok ulang pakai syria je senang nak melasak.

    ReplyDelete
  6. cantik dikk
    akak dah lama tinggalkan tudung bawal nie huhu
    dah x pandai nak pakai :)

    ReplyDelete
  7. sy ada pakai jugak tudung bawal sarung nih..baru berjinak2
    tapi yg ni nmpk agak labuh dan besar...suka la yg nih..murah pun murah

    ReplyDelete
  8. Cantik lah Nisah pakai...manis & ayu..labuh pun OK.. sgt sesuai..:)

    ReplyDelete
  9. kaler sgt cantik...manis dipandang....

    ReplyDelete
  10. cantik tudung..:-)trend sekarang kan

    ReplyDelete
  11. cantik... senang mcm ni tak payah nk lipat 2.. iron jer terus kan?

    ReplyDelete
  12. cantiknyaaa nisah comel nih..tudung pon cantik

    ReplyDelete
  13. salam kak nisah...
    wahh..berseri mcm pokok hijau...!

    cma sendiri dah jatuh minat ngan tudung bawal 2 layer & 2 tone ni..
    cantikla..bidang dia besar! cma suka..

    haritu g try2 kat kedai area umah cma ni..pendeknye...cancel beli..
    yesss..leh try la kat cik ji tu...

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email