Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, January 18, 2013

Listen: Saya tak sangka video itu meletop - KS Bawani

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
entah kenapa Nisah macam terjebak pulak nak tengok video mcm ni...
selama ni kan, malas betul nak follow2 ni semua..
(lebih bersikap tak ambik kisah)

tetapi semenjak fenomena Listen ni tercetus..
terikut-ikut pulak fenomena ni..



kalau anda tanya nisah, apa yang menarik dalam fenomena ini.
jawaban Nisah adalah "entah, tak tahu."

bagi Nisah, setiap manusia berhak bersuara.
berhak memberi pendapat.
sebab itu lah diadakan forum. Jika hak untuk bercakap tidak diberi. Lebih baik tidak perlu melangsungkan sesebuah Forum. Jika tidak mampu untuk memberikan Jawaban yang sepatutnya. Tidak perlu nak menunjuk "Taring Yang Macam Tajam" jangan bercakap seperti "Tin Kosong" bunyinya lebih. tapi isinya tak ada....
Rasulullah bersabda "Orang Yang tinggi Ilmunya akan dilihat melalui percakapannya"
tetapi jika ilmu tinggi, cakap bijak. tapi tidak berhemah ? berguna ke ??





(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> jika bijak, tunjukkanlah kebijaksaannya.
bukan membiarkan emosi bermaharajalela.......
jika berpelajaran. tunjukkan pengajiannya.
bukan membiarkan amarah menguasai suasana
Jika Islam, lakukan lah secara Islam.
Hanya dengan itu "mereka" akan nampak siapa kita....

9 comments:

  1. Saya mula follow kisah ni bila baca blog nisah... Terus google dan jumpa macam2 :)

    ReplyDelete
  2. Salam dan selamat malam nisah...betul2..:) hehe

    ReplyDelete
  3. x habis2 .. akak x sabar nak tunggu forum baru tu ;)

    ReplyDelete
  4. tak taw nak kata pa..si sharipah 2...berpendidikan xp xdek adap..:)

    ReplyDelete
  5. sana sini ckp psl listen listen listen

    ReplyDelete
  6. salam kak nisa..
    walaupun kat opis cma ni ramai yg dah berckp pasal 'listen' ni..
    sampai sekarang cma x amek port..

    xtau....

    ReplyDelete
  7. si sharipah tu,kalu dok depan iwa,buat mcm apa die buat kat bavani,mmg maaf ckap,die dah kena sepak!Kurang ajar tak padan ngn "CErdik"

    Kita ni,biar bodoh sekolah,jgn kurang adab..

    ;)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email