Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, January 15, 2013

Way To Heaven

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

tajuk hari ni kan....
WAY TO HEAVEN...
sungguh ke jalan ke Syurga dengan bekalan yang tak berapa ni?

hari ni nak cite pasal makan..
korang suke makan roti ??
 hehe pn. Wifey suka makan roti.. setiap kali pegi jalan-jalan kat Kuah, 
mesti singgah kedai roti.. 
salah satu roti yang nisah suke makan
adalah roti ni....




beli kat bread story je 
sekeping ni RM3.40..
rasenye ?
sedap jugak, ade rase lemak2 krim sikit.. mungkin die letak krim putar kot...
jadi apa kena mengena dengan tajuk entri??
wajib ada kena mengena..

yang terkena itu adalah..
Roti yang korang tengok kat atas tu, namanya Way To Heaven..

mesti tukang roti tu dah tak tahu nak letak nama ape kan..
macam lah pernah rase jalan ke Syurga kan..
entah ape2 je...

rasenye ? tak da lah rase nak ke Syurga pun,
cume sedap je.....




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> Rasanya setiap cawangan Bread Story ni ade kot roti Way To Heaven ni.. so kalau terjumpe.. trylah rasa... bolehlah... 6 bintang dari 10** hehehhhehe

7 comments:

  1. ingatkan nak cerita jalan ke syurga hehe.. rupanya roti.. mesti sedap!

    ReplyDelete
  2. salam kak nisah..
    oh my gulai..
    cma klu bab mkn2 ni mmg heaven ~_^

    bread story ni pun peberet cma gak..suka mkn roti ciken floss & sosej yg berbalut tu..auummmmm nyum3..

    okeh..nnti nk g try roti ni..heaven ke tak rasenye.. ? :p

    ReplyDelete
  3. makan roti ja ke akk..diet ek?¤ hehe

    ReplyDelete
  4. suka juga makan roti... masa kecil selalu kena perli dgn arwah ayah.. dia selalu kata saya kurus sbb tak suka makan nasi, asyik makan roti jer memanjang

    ReplyDelete
  5. ohhhh Nisah... Roti itu adalah peberet akak & Pa'e..hihi.. siap rebut lg nak makan dgn anak...hehe:)

    ReplyDelete
  6. macam mia..laa nisah suka roti...

    ReplyDelete
  7. Mmg feberet ni..Kalau singgah teow soon huat tu mesti tak lupa singgah bread story..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email