Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, January 31, 2013

Jalan-Jalan Bersama Nuffnang

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

moh tengok gambo dulu ye..
>> sebenarnya kan, Nisah bukan tahu sangat pasal Nuffnang ni. dan Nisah juga tak tahu nak earn money dari nuffnang ni. pastu kan. Nisah juga perlu mengaku yang Nisah juga tak pernah Click Iklan Nuffnang kat blog kawan2.. but satu hari. Nisah dapat KOmen dari CMa, yang dia click nuffnang Nisah. dari situ baru Nisah tahu yang Nisah perlu click iklan kat blog kawan2 <<< ehhehe maaf la ye, Nisah naif lah....
Putih-Putih Melati tu yang banyak .. err maaf ye.. xde lirik lah...
Arwah Siti Hajar tu, nisah baca kat blog orang lain. Nisah xde lah up entry pasal arwah

yang dot dot dot tu datang dari Negara mane? Israel ke ? hehe maklumlah Israel kan xde dalam peta dunia.. kot-kotlah map google x bole detect kan... hikhikhik

yang ni Nisah tak paham & tak tahu ape ke mendanya....

Alhamdulillah.. Akhirnya, Nisah dapat jumlah ni, walaupun ia kecil namun ia sangat berharga buat Nisah.. Thanks kawan-kawan yang sudi Click. InsyaAllah Nisah akan click-click juga kat anda

Nisah percaya anda semua mesti tak berapa nak hairan kan dengan gambo-gambo kat atas ni.. maklumlah anda semua hebat-hebat dari Nisah.. tetapi untuk nisah, inilah pertama kalinya. Ya.. walaupun usia berblogging nisah ni dah hampir berusia 2 tahun. tapi gayanya seperti baru mula berblogging kan.. tengok aje lah follower Nisah. 164 je.. compare dengan anda yang dah beratus-ratus , ada juga yang mencecah ribuan. seronok tengok.. (^_^). ye lah dulu, mana pernah nisah ada komen setiap entry, nuffnang ni lagi lah tak mandang. sebenarnya Nisah mula aktif berblog pada mula pada bulan Oktober, 2012. baru je lagi.. dari bulan tu, entry nisah adalah komen 1-3 , lama-lama ia semakin meningkat. sebenarnya di sebalik usaha nisah untuk aktif begini adalah dari 2 orang yang nisah sayang. walaupun mereka tidak tahu, namun di dalam diam merekalah inspirasi Nisah untuk menjadi lebih baik.  siapa mereka ? Nisah bakal war-warkan pada entri Anniversary Nisah nanti. InsyaAllah... 

terimA kasih buat kalian yang banyak memberi inspirasi untuk nisah. banyak yang nisah belajar dari anda semua. setiap entri dari anda adalah guru untuk nisah belajar bagaimana melalui dunia berblogging... Jika Nisah mampu untuk meraikan anda semua, pasti Nisah akan lakukan, namun sayang itu semua di luar kemampuan Nisah. Nisah hanya mampu mendoakan agar ukhwah kita ini akan terus berkekalan. 



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> Jika ada silap dan salah. Jika ada terkASAR bahasa. Jika ada yang mengguris rasa. Dengan rendah dirinya, Nisah mohon kemaafan dari kalian...

9 comments:

  1. Sama je dgn akak dik..
    bukan tau sgt ttg Nuffnang ni.. sekadar suka2..berkongsi rasa di dlm blog.. dpt plak kawan2 blogger yg best2 mcm Nisah..:)
    apapun terus kan ber blog ya dik:)

    ReplyDelete
  2. xpe kak...sy dulu mule dr bwh la kak...tak reti sume tuh skang dh tau...kalo tak tau akak tny sy ye

    ReplyDelete
  3. saya dengan nuffnang bukan besfren. sebab tu walau dah 3-4 tahun masih belum boleh cash out. kedekut diorang...heheh~

    ReplyDelete
  4. sama juga..tak berapa reti dengan nuff ni..jarang juga buka nuff..

    ReplyDelete
  5. ayu pun same kak.. dah bertahun2 baru 3 ringgit je.. tak reti nk guna...

    ReplyDelete
  6. ooo...kena klik ke? hahaha naif jugak.. lepas ni sy klik lah. nk bantu cara lain tak mampu. salam singgah. good info!

    ReplyDelete
  7. nanti kalau kuar ads, akak akan klik, insha Allah :)

    ReplyDelete
  8. Salam kak nisah...
    Sob sob T_T..tetiba rase terharu pulak bace.. huhuhu
    Xpe kak nisah... slow2 nnti leh catch up..
    Cma pun join blogger sejak dari 2009 tapi aktif setahun lepas..
    Ramai follower pun sbb byk join contest & Ga...
    Pastu follow jer sape yg tinggal jejak kat blog cabuk comel cma tu.. hehee

    Nuff ni kira rezeki la klu dpt cash out..yep! iklan yg terpacak kt belog kita tu,klu ramai yg klik dpt cpc..tp jgn gatai2 click sendiri na..FROUD CLICK nnti nuff reject balik... *penah kena sebelum ni..tu la tamak haloba* hahaha...sekrg dh slow nk cek nuff...

    Merujuk kpd pic yg kak nisah xbpe nk faham tu.. ha.. tu la dia yg blogger2 selalu take note.. itu UV (Unique Visitor) .Ianya mengira bp ramai yg dtg masuk belog akak. Total Unique tu yg penting.Total Views tu selalunya mrujuk kpd org pertama dtg,tp view byk kali entry akak pd satu2 masa.views akak ngan cma lebih kurang sama la.. haha...nk cecah 100 sehari pun payah *blog melukut ditepian jalan*.. :p blogger yg pemes2 bykla UV diorg..kadang tusamapi beribu riban.

    Haha.. yg dotdotdot dari Israel agaknye? Blh tahan keyword search akak ye..
    Opss..terpanjang plak komen ni... hhehehe..

    Pssstt... x semua blogger suka men I click u, u click me back ni... tp cma okey je! :)
    Klu dah klik2 nnti gtau eh! :)

    time cma dtg ni,iklan akak menyuruk..
    huhuh..

    ReplyDelete
  9. Kenapa pulak Israel takde dlm peta dunia? Google Map pun ada apa Israel. :)
    Bulan lepas akak pun dah buat entry anniversary blog yg ke tiga tahun.Syukur Alhamdulilah blog akak dah jalan serata dunia :)
    Tahniah Nisah! Akak ingat lagi blog Nisah masa awal2 dulu,mcm biskut kejap ada kejap takde. Tak sangka Jumaat Hari Tanpa Kata yg akak buat pun, Nisah ada ikut juga :)
    Sudi2 lah datang blog akak ye,dah lama Nisah tak komen :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email