Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, January 21, 2013

Kerana Pisang Seikat..

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
kerana pisang seikat..
aduhaiiiiiii.. makan salah tak makan pun parah..

orang kata pisang ni bagus..
memang bagusssss sesangat..
kerana pisang itu jugaklah
 akak bangun pukul 3.30 pagi
dan kerana pisang jugaklah akak tertidur dalam toilet..

sejak dua menjak ni, rajin kami suami isteri beli pisang..
duk sibuklah kami memakan pisang. setiap hari.
tak tahu lah.. dek kerana penangan pisang tu..
kami asyik ke toilet je.. (cherry berry wok!!!!)

kalau kat rumah  tu okaylah lagi..
ni bila dah dekat luar. perut buat hal..
sungguh haru biru duk mencari toilet
serba salah nak masuk toilet 

jenuh kami suami isteri berkejaran balik umah..
nasib baik jugaklah toilet ada dua..
mudahlah kerja.
kalaulah ada satu je ?? maunya berciciorrr (kata oghang penghok...) muahahhahha.

pisang-pisang... hadam sungguh kamu ni....


>> nak baring baring jap.. semalam Hari Keputeraan Sultan Kedah. (Public Holiday) . ari ni cuti. Cuti Ganti...  <<<



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> ni masih terasa-rasa lagi..terasa macam angin pun ada ?pisang pun ada yang berangin ke ??



10 comments:

  1. lamanya akak tak makan pisang..

    ReplyDelete
  2. Get well soon.perut masih tak biasa lagi tu. hehehe.banyakkan minum air kosong ok :)

    ReplyDelete
  3. Dasyat neh penangan pisang...sayapn kekadang sstengah pisang neh buat berangin badan..tambah2 time pregnant..

    ReplyDelete
  4. pisang kan memang bagus untuk sistem pelawasan...heheh~

    ReplyDelete
  5. hehehe..gara2 si pisang..haru biru cari toilet

    ReplyDelete
  6. salam kak nisah...
    huhuh...oh pisang..kenapa cma mkn x jadi cam akak? dah le time tu ssh benor nk membuang..
    huhuh...


    akak & hubby akak ni ade kadar metabolisma yg tinggi kuttt... :p

    ReplyDelete
  7. hehe..terlbih lawas tu kot nisah..hehehe

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email