Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, January 22, 2013

ST12 - Putih Putih Melati


Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)




Siapa bilang aku seperti dia
Siapa bilang aku cintai dia
Sesungguhnya aku tak benar benar cinta
Karena kau tak seputih melati
Kalau ada hitam pasti ada putih
Jika hatimu kelam tak mungkin bersih
Tak usah kau lanjutkan tuk berbagi kasih
Karena kau tak seputih melati
Putih-putih melati
Merah-merah delima
Siapa yang baik hati
Pasti kuterima




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> terdengar lagu ni dekat radio Langkawi FM & Era....


teringat pula dengan lagu kat bawah ni..
suka nyanyi lagu ni masa kecik-kecik dulu..
siapa pernah pernah nyanyi ???
siapa pernah dengar ???



12 comments:

  1. lagu ni mmg sedap didengar..goyang kepala sekejap

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan n follow sini jugak.
    jemput singgah ke blog akak.
    http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. 1st tme dgr lgu ni... ok juge ye hihi

    ReplyDelete
  4. jarang dgr radio..mmg tak tau..hihi

    ReplyDelete
  5. jarang dgr radio..mmg tak tau..hihi

    ReplyDelete
  6. salam kak nisah...
    peminat ST12 ke?
    cma suka ade 1 lagu tu..cinta x harus memiliki..jiwang.. hehehe
    sedapp jgk lagu ni.. hihih..

    lagu 1 lg tu uat cma teringat time zaman kanak2 rebina.. ehehe

    ReplyDelete
  7. best juga layan lagu ni..layan sekejap..

    ReplyDelete
  8. tak penah pulak nyanyi lagu ni.
    tapi penah tgk kat blog sapa ntah ;D

    ReplyDelete
  9. hahaha....lagu kanak kanak jd trend skang lak

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email