Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, January 15, 2013

FORUM SUARA MAHASISWA PART 4


Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)


hangat betul issue ni timbul ye..
beberapa Blog pun ada juga yang tampilkan issue ni. tak kurang hebat juga di Laman Sosial MukaBuku.
banyak pandangan yang telah di luahkan.
ada yang memberi Big Claps, ada yang diam membatu.
ada yang bersuara lantang.

salah seorang kawan Nisah yang membentangkan pendapat.



yang pasti, issue ini sangatlah hangat selepas issue Perhimpunan tempoh hari 

(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> Hak Bersuara, adalah hak kami !! muahahhaissue ni ??? Nisah xde komen. tak pandai nak komen.ade pendapat. 

14 comments:

  1. salam kak nisah..
    ni video pasal ape?suara mahsiswa psl isu perhimpunan hari tu ke??
    erkk..x amik tau jgk..cma xkaco rg..so..org jgn kaco cma yer.. :p

    ReplyDelete
  2. alahaii dq pon xtahu mnahu bab nih..huhuu ktingaln suda

    ReplyDelete
  3. Entah la, tak tahu juga nak komen.... tapi rasa mcm tak patut speaker tu buat mcm tu kata Bavani (eh, betul ke nama budak tu).. she must show her profesionalisme in handling the situation

    ReplyDelete
  4. @nurbijen
    yes Kak Nur, agreed with you. what ever the situation is she have to show how to handle . bukan bercakap seperti menegakkan benang yang basah.. mcm org x berilmu. itu ke contoh ??? she talks about "respect" but she did not show her attitude to "respectable"

    ReplyDelete
  5. Dia sendiri lagi hebat kurang ajarnya.Sungguh tak profesional.Memalukan.Forum ini untuk beri peluang kepada para pelajar mengemukakan pendapat, tapi malangnya telah disekat.
    Kasihan binatang2 pulak yang ditarik dalam isu nih.
    Kalau nak salahkan kambing dan lembu, habis kita nak buat Qurban guna binatang apa kan?

    ReplyDelete
  6. alamak .. isu ape erkk forum nie .. nie yg nak tgk nie .. aduhhh ...

    relax lah kann apa2 punn janji malaysia still amann uhuhuh

    ReplyDelete
  7. haa baru tgk ..
    entah ape2 lahhh pompuan tuu ... memang bagus student bavani tuu ... dia cakap berdasarkan apa yg dia as student realise now on .. nampak sgt si pompuan giloo tuu xdpt nak jawab every question ! ... haaatetiba kuar pasal biantang lakk ... adehh patut lah ramai meroyan bila tgk video nie ..
    eh eh pompuan nie sape erkk... bukan main cakap macam nak lantik diri sendiri jadi menteri aje ..

    sekurang2nya listen to that student .. mereka student , sure mereka dah kaji cause merka Uni student , mereka didedahkan dengan benda2 macam nie .. so x salah kalau mereka bertanya dgn lantangnyee ..

    pompuan nie memang meroyan lahh .. haa akak tgk punn rasa x patutlah kan .. hurmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  8. @ieda
    akak, pompuan ni President Wanita 1Malaysia.
    sebenarnya die tak ready dengan jawaban pada soalan Bavani ajukan.. tu yg die meroyan lebih ni.. padahal Bavani tu ckp kejap je.. die yg lebih2 menjawab dgn penuh emosi. nampak sangat tak bijak kawal keadaan... dan tak relevan jugak....

    ReplyDelete
  9. @Cik Canon
    dia bertindak mengikut emosi, bukan rasional.. haha hanya kerana tak tahu nak jwn soalan Bavani, ayam kambing ikan semuua die sebut. kalau die nak bandingkan issue ni dgn ikan semua tu, mgkn ilmu die kurang. sebab haiwan-haiwan yg die sebut tu memang ada dalam Syarak Islam.. tak payah nak buat contoh bagai. cari je conth yg lebih profesional sikit...

    ReplyDelete
  10. @♥ Cmª shIemª ♥
    W'salam Cma shayang..
    issue ni xde kena mengena dengan perhimpunan aritu.. berbeza forum nye.. cume satu je yang sama. "menyuarakan hak / pendapat"

    ReplyDelete
  11. @Deq's Qienz
    DQ, akak pun tak tahu, akak boleh tahu sebab akak baca beberapa blog & status fB.. tu yg berkembang sikit hehhhe

    ReplyDelete
  12. erm..isu panas ni Nisah...hehe
    akak yg Xstudy UUM ni kesian kt Bavani tu.. kata bebas bersuara?? tapi tgk tu lah...huuhu...

    ReplyDelete
  13. tu laa pasal byk sttus pasal nis semalam.

    ReplyDelete
  14. Akak mmg dah ketinggalan bab ni tau sb line tenet dah problem, tv plak Khalish yg conquer..aduiiii

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email