Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, January 17, 2013

Edisi Jalan-Jalan Cari Makan, Januari 2013 (Part 2)

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

semalam dah cerita part 1 kan......
sekarang kita baca kisah part 2 pula...
petang khamis..
kami pergi tengok rumah lagi....
lepas kami selesai, idea untuk makan perlu di titik beratkan.....

jenuh berfikir, kedai mana pulak lah kami nak terjah ni.
nak cari yang selesa dengan tekak kami ..
(itulah rakyat Malaysia, sungguh meninggal kerana banyak makan
hehehhehe

jenuh berfikir-fikir, baru teringat hari tu ternampak sebuah kedai makan.
macam menarik..
tanpa melengahkan masa terus nisah bagitau hubby nak ke kedai tu..

masa kami tiba, kedai tu agak lengang..
cume ada sebuah pelanggan bersama keluarga..
risau juga kami, kot2 kedia nak tutup dah kan....
kami beranikan diri juga untuk menerjah..
ALhamdulillah, kami dapat makan di situ......

Ayam Penyet Ojo Lali

banyak juga menunya...
pilih-pilih mana yang berkenan,,,


rupanya , Ayam Penyet Ojo Lali ni 
ada cawangan lain ye..
biasa Nisah dengar & pernah makan 
di Ayam Penyet AP je..
ni baru tahu ada Ojo Lali pulak.. 


mana-mana yang duk berdekatan tu mesti pernah makan 
kan kat Ayam Penyet Ojo Lali..

dalam menu ni, ada terselit Laman Web 
tapi sayang, bila nisah search
tak jumpe pulak WebSite ni..
kemanakah hilangnya ?????

hanya empunye ajelah yang tahu hehe


Menu yang di idam-idamkan telah pun tiba.
Nasi Ayam Penyet Ojo Lali........


tanpa membuang masa, tangan di tadah
memohon doa..
selepas Amin, maka lajulah jari jemariku ku
mengambil ayam, tempe & tauhu (yang wajib ada dalam masakan wong Jowo ni)

tak lupa juga, sambal tomato
yang pedas, manis, sedap meletop yang sungguh gedebomm..
berpeluh mak makan sambal tu..
tapi puas....

apa lagi, ku teruskan sesi menghabiskan santapan itu dengan khusyuknya..


Licin mak habiskan, kobis mentah tu selamat Nisah settlekan.... hehehhehe

(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> hari jumaat & sabtu nisah masak tau . ari ahad  kami makan kat luar. kedai yg baru kami tahu jugak. apa hidangannya ?? hehe esok nisah sambung pulak .....




8 comments:

  1. Sedap nya nasi ayam penyet.. akak pun suka makan ni.. Nasi Lalap Nisah pernah makan tak?? sllu nya org2 Jawa dr Indonesia jg yg ramai jual..:)

    ReplyDelete
  2. sedapnya lahai tgk entry mkn2 ni.hehe

    ReplyDelete
  3. salam kak nisah...
    aaaa...ayam penyet! kat sana mmg byk kedai makanan indon ye kak?
    cma teringin nk rasa cane ayam penyet ni.. sob2... jamu mata ajelah dulu.. huhuhuh

    ReplyDelete
  4. jarang jumpa ayam penyet yang sedap.. selalu tu asal bubuh je..

    ReplyDelete
  5. sedap nampak nisah..meh ler antar sini sikit.,hehehee

    ReplyDelete
  6. adeh...tetibe lapor tgk makanan2 nih

    ReplyDelete
  7. Pi ari tu, kedai tutup la plak....cam best la akak tengok...nanti nak pi lagi..

    ReplyDelete
  8. sangat suka mkan nasi ayam penyet masa dok jb dulu.sambai bealcan dgn sup n ayam..sedapnya ;D

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email