Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, January 19, 2013

Cenderahati Dari Yang Tersayang..

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

selamat sabtudays....

saje je nak menunjuk kat kome-kome semua.
(riak tak? riak tak???)

hurm.. xde lah, bukan nak menunjuk, nak bercerita je kisah gumbira ini.
dari yang tersayang ? siapa ???
 mestilah dari En. Hubby, .. Alhamdulillah, setiap kali En. Hubby bertugas di luar daerah, ada jugaklah ole-ole yang di bawa pulang untuk si isteri ini.
tidak kiralah apa-apa pun, asalkan ada buah tangan.

sepanjang tempoh percintaan & perkahwinan kami, ada saja ole-ole yang pn. wifey dapat

kalau dia ke sabah, ada lah gelang mutiara, gelang kristal.. coklat..
kalau tempat tu tak berapa nak ada trademark.. die beli lah ape2..
pernah sekali tu, die beli Mesin Perahan Juicer, nun jauh di terbangkan dari Sabah. mahal pulak tu RM560.00 satu tu.. tercekik Pn. Wifey tengok receipt
dah nama pun Ole2 kan, ku terima juga dengan senyuman yang melebor..
(dalam hati ku berbisik. macamlah kat semenanjung ni xde)

hari itu, beliau ke Terengganu, bawak balik keropok lekor, keropok kering tu...
sedap.. dia beli sekali dengan sos sebotol. huhu puas makan...

lepas tu die pergi ke lumut.
haaa yang ni memang haru biru di buatnya.
sebab balik dari lumut dia bawak balik durian.
Durian lah mak Jemahhh oiiiiiiiii
Durian tu pulak dah siap di kupas. masukkan dalam Tupperware. 
bila Nisah bukak je beg baju beliau, habis satu beg & umah bau durian. 
baju2 yang hubby dah basuh tu, kenalah Nisah basuh semula. 
yang part paling kesian. bila naik feri tu.
budak2 feri tu kena letak beg hubby kat luar , sebab ferri tu dah bau durian. muahahhaha kesian kat orang2 dalam ferry tu hehhehe

itu lah my hubby, bukannya die kira....


baru2 ni dia ke kelantan, nisah pesan bawak balik Budu cap Ketereh
tapi die tak bawak balik Budu sebab katanye, tak sempat nak membeli.
jadi beliau dah gantikan ole-ole Budu dengan 

<>
<>
<>
<>
<>
<>



boleh tahan jugak warnanya.
dalam bab2 kain ni, nisah memang cerewet sikit. bukan semua corak nisah suke.
part paling lemah adalah part nak beli kain ela. memang nisah sangat fussy.
tu pasal skang beli jubah je tak pun baju kurung ready made.
banyak pilihan. harga pun lagi murah jika di bandingkan dengan kain ela ni..
yang semeternya pun dah mencecah belasan ringgit...

tapi kenapa .. bila bukak je plastik ni..
nisah berkenan pulak dengan warnanya & pattern yang abstract  tu..
dan kain tu telah selamat nisah hantar untuk buat baju kurung ....

tengah menghitung hari ni..
kakak tu kate 20hb. Februari, 2013 dah boleh ambik.
cadangnya nak pakai masa balik Perak / Melaka nanti, tapi kakak tu kate dia tak sempat nak siapkan.. tak mengapalah... pakai ajelah baju lain nanti... 


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>  yang tak bestnye, boleh pula die tinggalkan receipt pembelian kain. terus pn wifey tahu harganya. ishhhhhhhhh . nasib baik harganya boleh tahan. kalao harga semeter rm5.00 confirm mak nangis kuat2......

19 comments:

  1. Wah.. untungnya... yang penting pemberiab ikhlas drnya kn.. dan tanda ingatan

    ReplyDelete
  2. Wah untungbla suami byk keja luar camtu..ada je dpt ole2..durian tu yg tk tahan tu..hehe..

    ReplyDelete
  3. sayanggggggggg abang ! .. ekekek ;)
    cantik2 ..

    ReplyDelete
  4. baik nya hubby Nisah.. seronok lah sllu dpt ole-ole..hehe..
    cantik kain tu dik.. klu akak pun cerewet dlm corak2 kain ni..abstrak tu mmg suka..:)

    ReplyDelete
  5. org laki ni lurus bendullah.. kalu dia buat resit2 itu, mana kita nak tau rega sebenar, alaaaa nak menunjuk pd bini dialah kononnya brg yg dia byk balik mahal..

    bertuahkan dpt suami yg sentiasa ingat isteri..

    ReplyDelete
  6. silap ejaan lagi (apa daa..), kalu dia buang resit2 itu.... (bukannya buat)

    ReplyDelete
  7. baiknya hati hubby umi..pandai ambil hati isteri. Bab bawa durian tu tak tahan akk nak gelak. Kes sama terjadi kat akak..haha

    ReplyDelete
  8. Salam..pasal baju tu kan..boleh email tk..senang nk terangkan..:) suterasyifa@gmail.com

    ReplyDelete
  9. wah best nya akak dapat cenderahati dari buah hati pengarang jantung:)

    ReplyDelete
  10. dapat hadiah..bestnya..
    cantik kain tu..teringat pula kain saya hantar kat kedai belum siap2 lagi

    ReplyDelete
  11. Takpe Nisah ... Harga tak penting, asalkan suami ingat pada kita dan belikan ole2, itu sudah cukup bermakna..

    ReplyDelete
  12. kalau yg tersayang bagi...mesti cantik kan....sayang sangat nak guna..kalau sayalah..hihi

    ReplyDelete
  13. wahh beznya bila hubby bagi hadahkan ;)

    ReplyDelete
  14. waah, untungnya..
    ade jugak buah tangan dr en asben,
    tanda die igt la kat cik wifey die tu...

    rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicari.. =)

    ReplyDelete
  15. untungla dpt cenderahati drp tersyg...huhuhu

    ReplyDelete
  16. salam kak nisah...
    rinduunye cma nk mengomen kat cni.. hihih.. ^^_
    seronoknye suami isteri ni la.. hihi..unutng badan bila hubby os..selalu belikan ole2 utk wifey..

    cantik kain tu kak..cma pun dah mula suka jenis abstrak2 ni..
    hihi.. mesti ngam bila akak pakai nnti :)

    ReplyDelete
  17. berkenan tgk :) akak pun suka corak yg simple dan tak serabut.akak dah lama xbeli kain.baju lama masih boleh dipakai lagi.
    last akak pakai baju kurung masa kat msia sept lps.itu pun pinjam mak punya,sbb tak tahan dgn cuaca panas dan humid.pakai baju kurung berangin skit. hehe..
    2nd last pakai baju kurung masa beraya kat Las Vegas last year.
    nanti Nisah tunjuklah bila kain kat atas dah siap dijadikan baju ek :)

    ReplyDelete
  18. wah syoknya....cantik nye..bertuah nisah..:)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email